Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

12/02/2018
Fotodietari de Marcel Albet: Primera Sortida amb el Curs d'Història

 

Imatge de complement

 Avui hem fet la primera de les sortides programades a l'entorn del curs d' Història de Catalunya que organitza el Club Muntanyenc Sant Cugat. L'historiador i professor Lluís Jordà i Rosselló ens ha guiat pel centre històric de Terrassa. La visita s'ha centrat en el conjunt monumental de La Seu d'Ègara (segles IV-XXI) Foto: Església de Santa Maria.

La primera visita ha estat a la catedral de Terrassa on destaca el conjunt escultòric d'El Sant Enterrament, una de les poques mostres d'escultura renaixentista de Catalunya. És obra de Martín Díez de Liatzasolo que la va enllestir el 1544. Durant la guerra civil va ser malmesa. Els blocs d'alabastre trencats es van guardar, posteriorment l'obra va ser reconstruïda.

Desprès hem passat per la Torre del Palau (S.XII) Es considera l'edifici més emblemàtic de Terrassa, l'únic del casc antic que es conserva al seu emplaçament original.

A continuació al carrer de sant Ignasi hem descobert un fragment del claustre de l'antic monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona. El 1873 va ser destruït, algunes parts van ser adquirides pel propietari de la Casa Alegre de Terrassa que van passar a formar part del seu jardí. El 1977 el conjunt fou enderrocat i s'hi van construir blocs d'habitatges. Pedres que viatgen. Finalment hem arribat al Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere que constitueix un element excepcional del patrimoni arqueològic, històric i artístic català. Abasta un període ininterromput des de l'època ibèrica fins ara. Església de Santa Maria (S.XII) Destaca el cimbori octavat i decorat d'arcuacions llombardes, amb teulada d'angles triangulars, coronat per un petit campanar de torre de dos pisos.

 

Si vols llegir l'article sencer i veure totes les fotografies fes clic aquí.

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat