Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

14/01/2019
Passejades per Collserola, una activitat social de llarg recorregut

 

Imatge de complement

Avui, malgrat el fred, cinquanta persones participem en la primera de les Caminades per Collserola del 2019. Potser perquè la gent té necessitat d'escampar la boira passat Nadal o bé perquè cal recuperar la forma --en tots els sentits de la paraula-- som força colla.

La major part de la caminada transcorre enmig de bosc. Pins, alzines i matolls ens acompanyen durant els dotze quilometres del recorregut. Desprès de vorejar camps de conreu ens endinsem al bosc, aviat la primera pujada, Torrefera o Torreferrera (196 m), un modest turó amb un dipòsit d'aigua. Creuem la pista de Can Coll a Can Borrell, pugem per la carena vorejant el turó de Sant Adjutori, en forta baixada arribem a l'ermita del mateix nom on parem a fer un mos, continuem a Can Borrell. Prenem el PCR-38 que no deixem fins el final. Arribats a un coll de 229 m girem a la dreta baixant a trobar l'alzina i la font de l'Ermetà que "fou trobada per un pastor i arreglada pel Rabadà" segons diu la inscripció. Més boscúria i humitat, fang que rellisca i fongs que regalimen. Un pendent equipat amb cadena ens acosta a la font de Sant Vicenç, a prop, amagada per la vegetació, les ruïnes de l'ermita de Sant Vicenç del Bosc. Per camí planer arribem a la pista de Can Bell. Per ser el segon diumenge de mes l'ermita de Sant Crist de Llaceres és oberta, aprofitem per mirar les pintures murals de Grau-Garriga que va pintar el 1956. Fi de la passejada.

Les Passejades per Collserola és una de les moltes activitats que organitza el Club Muntanyenc Sant Cugat. Es van iniciar l'octubre de 1997, des de llavors es calcula que hi ha participat unes 21.000 persones. Tots els diumenges, llevat l'estiu i algunes festes, els guies voluntaris, tots gent del Muntanyenc, i els participants ens trobem a les 9 del matí davant l'Ajuntament per començar la passejada. És una activitat amb una clara vocació social i cultural. Donar a conèixer el medi natural, paisatgístic i històric, i a la vegada caminar en grup intercanviant i compartint vivències. És una activitat a l'abast de gairebé tothom, a la sortida d'avui per exemple, ha vingut una senyora de setanta-vuit anys i un parell de nanos de nou.

El 2017 per celebrar els 20 anys de les Passejades és va publicar 31 caminades pel parc de Collserola, una guia que recull les aportacions dels voluntaris, una setantena, que durant aquests vint anys hi han participat. Un llibre útil que aplega informació pràctica, horaris, mapes, distàncies i a la vegada alguns apunts d'interès històric, arquitectònic, natural o paisatgístic. L'èxit de la guia ha estat important, actualment ja és a la venda la segona edició, es pot trobar a les llibreries de Sant Cugat i al Club Muntanyenc.

Marcel Albet, soci del Club

Enllaç:  Text original 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat