Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

25/07/2018
La Marxa del Corredor Verd del Vallès destinarà ajudes a persones malaltes d'Alzheimer

 

Imatge de complement

El Club Muntanyenc de Sant Cugat destinarà una petita part del preu d'inscripció a la 8a edició de la Marxa del Corredor Verd del Vallès al projecte Espai Respir. Cuida't per cuidar, d'atenció, acompanyament i assessorament a persones malaltes d'Alzheimer.

El projecte, nascut fa tres anys, es dedica a oferir cursos i activitats regulars des de la Casa de Cultura de Sant Cugat relacionades amb l'estimulació de les capacitats cognitives, físiques i socials de persones afectades per aquesta malaltia i altres demències. El motor del projecte és mèrit de l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFA-VO), una entitat sense ànim de lucre i amb divuit anys d'experiència en l'assessorament, formació, orientació, atenció jurídica i suport a familiars de persones malaltes d'Alzheimer, que sovint es troben soles i amb poc suport per part de l'entorn i les administracions.

Entre les tasques principals de l'AFA-VO hi ha el suport a persones malaltes i les seves famílies amb diferents espais i projectes; també oferint tallers de formació especialitzada i cursos de formació de cuidadors/es; sensibilització sobre l'Alzheimer a escoles i instituts; promoció d'espais lúdics i d'integració; i activitats socials com diverses parades aSant Jordi, a la Fira de Reis, al Dia Mundial de l'Alzheimer, a la festa de la tardor, a l'Apropa cultura, a diferents mercats de 2a mà i parades mensuals a Sant Cugat i a diferents esdeveniments de barri de la ciutat.

Tota la tasca de l'AFA-VO es realitza gràcies a la xarxa que teixeix entre persones associades, voluntariat, Ajuntaments i molts altres organismes, entitats, empreses i comerços que col·laboren per tal de donar suport i ajudar a les persones afectades per Alzheimer i a les seves famílies. L'àmbit d'actuació és tot el Vallès Occidental, amb seu a Sant Cugat i on una gran part de les usuàries i sòcies hi resideixen. També compta amb importants nuclis d'intervenció a Rubí i a Santa Perpètua de Mogoda.

Per saber-ne més premeu aquí.

Les inscripcions a de la VIII Marxa del Corredor Verd del Vallès s'obriran després de les vacances d'estiu. Trobareu més informació prement aquí.

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat