Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

13/11/2018
Fotogaleria i ressenya de la sortida del Camí Piemont (etapa Juzet-d’Izaut - Germs)

 

Imatge de complement Ampliar imatge

Ressenya de Silvano Bendinelli sobre la sortida del Grup de Camins Històrics pel Camí del Piemont-Pyrenée. Quatre dies de caminada, de l'1 al 4 de novembre del 2018, resseguint les etapes 20-24 entre Juzet-d'Izaut i Germs (a la regió d'Occitània). Vam ser unes 33 persones caminant.

El Camí Piemont-Pyrenée, en la mesura que avança cap a Roncesvalles, es fa més interessant a cada etapa pel que fa al paisatge. En destaca les vistes envers turons, muntanyes nevades, boscos, rius, cultius, pastos, pobles, viles i camins i pujades espectaculars. Les fotos representen uns aspectes del camí i dels pobles on es passaven. Altres fotos, fetes pel soci Marcel Albet estan ja penjades al web del Club.

La primera etapa, entre els pobles de Juzet-d'Izaut i Génos, ens va permetre acabar el tram deixat de completar el passat maig de 2018, del departament de l'Haute Garonne fins a l'Haute Pyrenée, de Midi-Pyrenée, que forma part de la gran regió històrica de l'Occitanie (ara denominada Nouvelle-Occitanie). El clima, que uns dies abans de la sortida amenaçava de ser com sempre al Sud-Oest de França: plujós i fred, es va portar bé amb excepció del segon dia, que ens va ploure unes hores al matí, amb poca intensitat i de forma intermitent. Després de dinar vam realitzar la visita a l'Abbaye de Escaladieu.

Després de la primera etapa, insòlitament curta (9,5 km), vam poder visitar una de les catedrals més famosa del Sud de França dels més purs estils romànic i gòtic: la de Sainte-Marie, de l'antic poble d'origen Romà (Lugdunum Convenarum) de Saint-Bertrand de Comminges.

La segona etapa va començar a Esparros, on havíem acabat el passat març de 2018 i va acabar a Germs, un poble de mitja muntanya a 15 km de Lourdes. El grup va caminar entre 30 i 60 km amb desnivells de 700 a 2.500 metres positius, segon els "talls" de les etapes. Les visites culturals van ser la catedral de Saint-Bertrand, patrimoni mundial de la humanitat, a la també antiga Abbaye d'Escaldieu, de fundació Cistercenc i al Castell de Mauvezin.

El recorregut de totes les etapes, especialment la 4a, va ser de "manual de senderisme": pujades, baixades, petits barrancs, rieres, ponts, també fets de tronc d'arbres, vistes infinites del Pirineu, boscos de roures, de fagedes, de pins, altiplans, etc. La nit de Tot Sants vam celebrar-la amb panellets i moscatell enduts des de Sant Cugat.

Les etapes següents del programa estan previstes pel "pont" de l'1 de maig del 2019, sortint de Germs per poder arribar a Lourdes caminant fins a l'hotel al centre mateix de la ciutat on estarem 2 nits per qüestions logístiques.

Si tot anirà bé com a la sortida d'ara, està previst arribar a 14 km després de Oloron-Sainte-Marie.
Fins aviat (al camí del Cid de la primera setmana de desembre)!

Firma: Silvano

 

Consulta també la fotogaleria i ressenya de Marcel Albet.

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat