Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

12/04/2018
Sortida del grup del curs d’Història de Catalunya a Vallferosa i Ardèvol, el dissabte 17 de març

 

Imatge de complement

Des del primer moment que vam agafar camí cap a Ardèvol, el Lluis Jordà, el nostre professor,ens anava informant del que podíem trobar als costats del camí:

El Castell Vell de Rosanes a Castellví de Rosanes. La primera notícia documentada del castell es remunta al 963 com a CastrumVetulo (Castell Vell), l. Actualment també és conegut com a castell de Sant Jaume.

Santa Margarida de Martorell un jaciment arqueològic format pe una basílica paleocristiana, una necròpolis paleocristiana i medieval, un nucli d'hàbitat, una sagrera medievals i una església romànica.

Martorell:interesant el Museu de l'Enrajolada 

Jorba, torre del segle X i una església del XVI

L'Església gòtica de Santa Maria de Rubió està situada al poble de Rubió a l'alta Anoia, al peu del castell de Rubió. L'església ha exercit les funcions parroquials des dels seus orígens en el segle XI fins a l'actualitat.

Torre de la Manresanaal municipi dels Prats de Rei . Apareix documentada des de cap al 1034,però la construcció actual és del segle XII, per la qual cosa se suposa que degué substituir una edificació anterior més senzilla. La terrassa es troba a 21 metres d’altura. Es tracta d'una torre de guaita cilíndrica d'origen romànic

Calaf, nom d’origen àrab. campanar de l’església de Sant Jaume, gòtic,  es el mes alt de Catalunya

L'església romànica de Santa Maria del Priorat es troba a la vall del Llobregós, prop del poble de Castellfollit, vora la carretera de Ponts i al costat del cementiri municipal.

Castell de Castellfollit de Riubregós, d’origen musulmà on es van trobar grafits medievals

Cellers .( a 7 km de Torà) Monestir romànic del segle XII amb una cripta del mateix període. Molt ben conservat.

I arribem a Vallferosa

La Torre de Vallferosa fou construïda entre els segles IX i X. Va formar part de les fortificacions de la frontera de la Marca Hispànica.

 

Pots veure les fotografies fent clic aquí.

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat