Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

25/05/2018
Escrit de Silvano Bendinelli de la sortida del Camí Pièmont

 

Imatge de complement

Les etapes s’han desenvolupats  els dies 19, 20  i 21 de Maig.

Vam ser unes 28 persones caminant entre els pobles de Sait-Lizier, Ariège i Razecueillé, Haute Garonne del Midi-Pyrenée que formen part de la gran regió històrica de l’Occitanie (ara denominada Nouvelle-Occitanie).

Les fotos representen uns aspectes del camí i dels pobles on es passaven. Altres fotos, fetes pel soci Marcel Albet i Saúl Pallejà estan ja penjades al web del Club. Les fotos inicials són de Saint-Lizier i les finals són del petit poble de Razecueillé.   

El clima va ser com gairebé sempre a l’Ariege: pluja forta, pluja lleu, pluja amenaçadora i sol i nuvols....

Però, malgrat la pluja forta del primer dia que ens va obligar a tallar la segona part de l’etapa, ens ha “perdonat” els altres dos dies. Així tindrem la “excusa” perfecta per tornar a la zona per completar els 12 km. que hem deixat de caminar ara.

Aquest camí, en la mesura que avança cap a Roncesvalles es fa cada pocs quilòmetres més interessant del punt de vista del paisatge, de les vistes envers turons, muntanyes nevades, boscos, cultius, pastos, pobles, viles, etc.

El recorregut entre Saint Lary i Razecueillé va ser de “manual de senderisme”: pujades, baixades,  barrancs, rieres, ponts, vistes infinites, boscos de roures, de fagedes, de pins, etc.

El grup va caminar entre 30 i 50 km. amb desnivells de 500 a 1.700 metres positius.

Les visites culturals van ser: a la església medieval de TRAMESAYGUES de Audressein, famosa pel seus frescos, patrimoni mundial de la humanitat i a la menys antiga però original de Saint Lary  i, a sorpresa; el concert de trompetes de caça i de gaites escoceses.

Les properes etapes del programa estan previstes pel “pont” de  Tots Sants  sortint de Juzet d’Izaut,  arribant a  arribant al poble de Génos, I, a Saint-Bertrand-de-Comminge  es podrà visitar la seva famosa catedral a última hora de la tarda.

Després les altres 3 etapes es faran entre Esparros fins a les portes de Lourdes dormint a Capvern.

Fins aviat!

Silvano

 

Fes clic aquí per veure les fotos.

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat