Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

22/02/2019
El CMSC ha transportat la Flama de la Llengua durant un dels trams

 

Imatge de complement

Dia intens. Una petita representació del CMSC (Silvano Bendinelli, Nacho Gonzalvo, Marc Querol i Josep Maria Bordas), acompanyats d'altres representants de clubs excursionistes de la zona, han transportat la Flama de la Llengua durant un dels seus trams.

La celebració ha coincidit amb la jornada de vaga per l'alliberament dels presos i preses polítiques, el dijous 21 de març. La comitiva ha actuat amb previsió i no s'ha vist afectada pels talls a les mobilitzacions. 

El tram recorregut, 14,5 km entre Can Franquesa i Fontanelles (comarca d'Osona) i amb un desnivell de 640 metres, forma part d'un itinerari més gran que va nèixer a Prats de Conflent (Cerdanya francesa) el diumenge 17. El destí, l'Abadia de Santa Maria de Montserrat, serà el diumenge 24 de febrer. Hi esteu tots i totes convidades!

 

Què és la renovació de la Flama de la Llengua Catalana?

La Renovació de la Flama de la Llengua Catalana és un esdeveniment anual amb caràcter reivindicatiu, i alhora festiu, que organitza cada any una entitat o grup d’entitats i clubs excursionistes de la FEEC.

Aquesta activitat, que s’organitza ininterrompudament des de 1970, vol refermar, any rera any, la voluntat d’un poble per mantenir ben viva la llengua catalana tot fent un homenatge a Pompeu Fabra. L’activitat consisteix en renovar anualment la simbòlica Flama de la Llengua Catalana, que crema a l’atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat sota el lema: “L’encengué la fe, la portà l’esforç i la manté la voluntat d’un poble”.

Enllaç:  Fotogaleria 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat