Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

27/02/2019
L'Esquerda, poblat ibèric i medieval. Savassona, el bosc màgic

 

Imatge de complement

Divendres, 22 de febrer 2019 - Les activitats programades a l'entorn del Curs d'història de Catalunya continuen. Al matí visitem el recinte arqueològic L'Esquerda, al costat de Roda de Ter (Osona). Ocupa la part superior d'una península formada per un dels meandres del riu Ter.

Els primers vestigis del jaciment daten del s.VIII aC. el període del bronze final. Desprès entre els segles V aC. i I aC. va ser novament habitat per pobladors ibèrics, els ausetans. A principis de l'epoca medieval, a partir del s.VIII, és ocupat pels carolingis. El 1314, desprès de ser destruït per les lluites feudals entre els Cabrera, senyors del lloc, i el poder reial, és quan s'abandona definitivament.

Fotografia: Vistes del Ter des del mirador del Museu Arqueològic de L'Esquerda. Els edificis són l'antiga colònia tèxtil Salou-Baurier, els dos pilars del riu sostenien la passarel·la que la unia amb Roda. La colònia va deixar de funcionar el 1963, la construcció del pantà de Sau va fer pujar el nivell del riu i part de les instal·lacions es van inundar.

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat