Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

Cercador

CAMI PIEMONT
06/11/2019

Sortida del Camí Piémont Pyréneen(fase II: GR78) de l'1 al 3 de novembre.

29a etapa: Préchaq-Hôpital Saint Blaise-Algare: 18,5 kms.

30a etapa: Algare- Mauléon Licharre - Ordiarp: 16 kms.

31a etapa: Ordiarp - Eyhartz - Saint Just Ibarre: 13 kms.

RESUM DE LA SORTIDA

Les etapes s’han desenvolupat  els dies 1  i 2 de novembre, ja que la prevista pel diumenge 3 s’ha hagut d’anular  per la forta borrasca que ha afectat la zona del Pirineu, entre Préchaq Josbag i Mauléon Licharre, part de la 30a etapa, també anul·lada en part per la forta i persistent pluja.

Els participants van ser 35 persones, la màxima capacitat de l’hotel Chez Germaine de la cadena Logis..A continuació pengem una selecció de fotos fetes durant la caminada.El clima, molt incert, ens va permetre poder fer tota l’etapa sencera de 18km el primer dia , entre Préchaq i Algare (hameaux) i part de l’etapa el segon dia: 7 km, just quan va començar a ploure amb força a l’arribada a Mauléon, a la plaça principal i mercatsetmanal. 

El desnivell  total acumulat va ser d’aproximadament 500 m entre  petits pobles (hameaux), turons, cingles, praderes literalment poblades de vaques, burros, cavalls, cabres, ovelles (i, fins i tot, un gos que ens va seguir per uns quants km i no volia tornar a casa seva) en un paisatge bucòlic verd i marró, trepitjant gespa i fulles caduques multicolors (i molt de fang....!).

Les visites culturals van ser a la tarda del dissabte a l’església d’estil romànic de Saint Michel, expressament oberta per le Maire (alcalde) del poble d’ Ordiarp, on havia d’acabar l’etapa del dia i a l’ històrica esglèsia de l’ Hôpital-Saint-Blaise amb espectacle de llums sobre la seva història i arquitectura.Les pròximes (31,32,33) seran al 30 de maig del 2020 sortint de Garindein, a prop de Mauléon i acavant a Roncesvalles l’1 de juny després de 65km i unes quantes pujades (l´última de +1200 mt.), però amb possibilitat de “talls”, com sempre.Fins a la pròxima sortida (camí del Cid del pont de la Puríssima, cloenda final del programa).

Silvano bendinelli

Salut i Muntanya!

Fotogaleria Silvano Bendinelli  

Fotogaleria Marcel Albet

Fotogaleria Saül Pallejà-dia 1

Fotogaleria Saül Pallejà-dia 2

 

 

 

cmsc
04/11/2019

 

Per compliment de l’article 2 del Reglament de Règim
Intern del 27/04/2017 que regula l’estructura de
les seccions, al paràgraf 2.7, la Junta Directiva va
convocar la renovació del Cap de la Coordinadora
de la Secció de Muntanya vacant a partir del
31/10/2019. Segons l’article del reglament de
Règim intern 2.7.7., havent-se presentat només una
candidatura al càrrec de Cap de la Coordinadora dela
Secció de Muntanya en el termini de 30 dies des de
la convocatòria de la Junta Directiva del CMSC, la
del soci Cesc Mullerat, es declara automàticament
proclamada sense necessitat de dur a terme
votacions, segons l’article 2.7.8.
El soci Cesc Mullerat, organitzador de la última
TRANSFRONTERERA CAP DEL REC , prendrà possessió
del càrrec en el termini de 5 dies en substitució del
soci Ignasi Gonzalvo i comunicarà la composició de
la Coordinadora de la Secció de Muntanya com més
aviat millor.La Junta del CMSC desitja al Cesc molts
encerts en la seva futura gestió de la Secció de
Muntanya i expressa la seva gratitud al Nacho i als
membres de la Coordinadora per tota la dedicació
dels últims 10 anys

Festival poesia
28/10/2019

 El passat divendres 25 d’octubre, una vegada més el Club Muntanyenc Sant Cugat va participar en el Festival Nacional de Poesia. Avui J.M. Oroval, president de l'Associació Shakespeare de Catalunya, ens parla de l'obra poètica del dramaturg.


J.M. Oroval, un reconegut especialista en l'obra de Shakespeare és la tercera vegada que visita el Club Muntanyenc. En aquesta ocasió és per aprofundir en l'obra poètica de l'autor. Amàlia Roig, vicepresidenta i cap de la secció de cultura del Muntanyenc, presenta l'acte. Un nombrós públic, una quarantena de persones omplen la sala social del Club. Ens acompanya també el jove actor Marc Bosch Vilarasau que fa la lectura en anglès d'alguns fragments dramàtics i dels poemes escollits.


Durant la conferencia J.M. Oroval incideix en la popularitat i vigència de Shakespeare, encara avui és l'autor més representat del món. Destaca les diferencies entre la creació dramàtica i la poètica, de com les obres teatrals de l'autor anaven dirigides a un públic ampli i heterogeni, en canvi la producció poètica anava destinada a un públic més culte i requeria per tant un alt nivell d'auto-exigència creativa.

Va ser "gracies" a l'epidèmia de pesta negra que va envair Londres durant el 1593 i 1594, els teatres van estar tancats per raons sanitàries, que Shakespeare es va poder dedicar en cos i ànima a la creació poètica. L'èxit dels seus primers textos Venus i Adonis La violació de Lucrècia, ambdós de temàtica eròtica, va ser fulminant. 
  
En les obres teatrals també hi trobem poesia, normalment els personatges rellevants parlen en poesia; els secundaris, els dolents, els marginals són els de la prosa. Es llegeixen alguns poemes de Ricard III i uns sonets de Romeu i Julieta. Destaca l'alta volada de la prosa poètica d'alguns paràgrafs d'El mercader de Venècia.

Es projecten tres vídeos on diferents actors fan una lectura dramatitzada en anglès dels sonets 18, 29 i 66. Finalment es comenten els sonets, potser la producció poètica més popular de Shakespeare. En Marc, en J.M.Oroval i l'Amàlia en llegeixen una tria.

Marc Bosch Vilarasau, fill dels coneguts actors Emma Vilarasau i Jordi Bosch que també hi són, amb dicció clara i elegant ens acosta l'anglès més genuí de Shakespeare; Amàlia Roig, organitzadora de l'acte, llegeix els mateixos poemes en la versió catalana.

 

 

festa tardor
27/10/2019

Com és habitual el Club Muntanyenc Sant Cugat va participar en la darrera edició de la FESTA DE LA TARDOR celebrada el cap de setmana 26 i 27 d'octubre. 

Aquest any, a més de la tradicional exhibició de la secció de gimnàstica vàrem incloure com a novetat vàrem aportar un petit rocòdrom a la plaça Octavià perquè els infants poguessin escalar i d'aquesta manera donar a conèixer més aquesta activitat.

 

 

tot fotoportada
25/10/2019

El dijous 24 d'octubre a les 19:00h es va cel·lebrar l'acte de lliurament de premis del Concurs TOT FOTOPORTADA 2019.

El lliurament va servir  també per inaugurar també l'exposició que recull totes les imatges que han participat enguany al concurs fotogràfic  més important de Sant Cugat. L'exposició es podrà veure a la Plaça Barcelona.

El Club Muntanyenc, com cada any va col·laborar amb un dels premi, un tast d'escalada de 2 hores amb instructor al Rocòdrom Jaume Barberà, que en aquest cas va ser lliurat a Jordi Laparra.

 

SEU CMSC
17/10/2019

El Club Muntanyenc cedeix el local a l'Ajuntament de Sant Cugat el proper 10 de novembre i serà nou col·legi electoral a la zona amb dues meses de la Casa de Cultura.

ASDI Ampliar imatge
17/10/2019

SIGNATURA D’UN CONVENI ENTRE EL CLUB MUNTANYENC SANT CUGAT I ASDI

 

El passat dia 11 d’octubre, ASDI(Associació pro-disminuïts físics i psíquics de Sant Cugat) i el Club Muntanyenc van signar un conveni de col·laboració per a la promoció d’activitats de normalització de la pràctica esportiva entre les persones amb discapacitat en l’àmbit de la ciutat.

A través d’aquest conveni, ASDI destinarà una part dels beneficis de les seves activitats socials a donar suport econòmic al Grup d’Entrenament d’Atletisme Adaptat amb que compta el Muntanyenc.

Les dues entitats es feliciten per l’entesa i expressen la voluntat de renovar el conveni de amb periodicitat anual, adaptant l’aportació econòmica a les necessitats expressades pel Muntanyenc i a les possibilitats d’ASDI.

 

feec
14/10/2019

El Club Muntanyenc Sant Cugat, com a entitat excursionista amb més socis i sòcies federats dona suport al manifest de la FEEC. Podeu consultar-lo aquí

SENTÈNCIA
14/10/2019

El CMSC (Club Muntanyenc Sant Cugat) vol expressar el seu malestar i desacord amb la sentència dictada per la Sala Segona del Tribunal Suprem, de data  davui, 14 doctubre de 2019. Al marge de valoracions jurídiques que no ens correspon fer, els fets materials que han estat jutjats no tenen, en absolut, la greu consideració que se'ls hi pretén donar, atès, entre altres raons, de les nul·les conseqüències socials i legals que van provocar.

 

El problema social a Catalunya no  rau en aquells fets sinó que ve de molt abans, és polític i ha estat i és, la falta de voluntat i de trobar el necessari consens polític, el que impedeix solucionar-ho.

 

Les persones que han estat jutjades no són mereixedores, en absolut, del greu retret penal de què han estat objecte; el problema a Catalunya no es resoldrà amb sentències exemplaritzants, més pròpies d’altres règims i èpoques, sinó amb diàleg i consens. Demanem la seva llibertat!

 

Estem al costat de totes les persones que estan patint el martiri de la presó i de tot els seus familiars i amics, especialment al nostre estimat conciutadà, Raúl Romeva, la seva dona Diana i els seus fills Elda i Noah.

Raúl et volem a casa aviat!

 

JUNTA DIRECTIVA DEL CMSC, 14 DOCTUBRE DE 2019

logo cmsc
07/10/2019

Per compliment de l’article 2. del Reglament de Regim Intern del 27/04/2017 que regula l’estructura de les seccions, al paràgraf 2.7, la Junta Directiva convoca la renovació del Cap de la Coordinadora de la  Secció de Muntanya que quedarà vacant el 31/10/2019.

El paràgraf 2.7.7., Presentació de candidatures,  indica que  s’ha d’obrir un termini de 30 dies per la presentació de les candidatures i que haurà d’incloure:

1)      El nom del soci o sòcia candidat/a

2)      Els seu DNI

3)      La seva signatura

4)      Data i lloc de presentació

 

En el cas de presentar-se una candidatura única es proclamarà sense necessitat de dur a terme votacions. En el cas de presentar-se diverses candidatures es procedirà a les votacions que es duran a terme el dia determinat per la Junta Directiva del CMSC. Haurà de transcórrer un mínim de 15 i un màxim de 30 dies entre la data de la convocatòria i el dia de les votacions. 

2153 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat