Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSAgenda

Imatge de complement
20/11/2021
Esport
Secció de Muntanya
Grup Capdemunt | Pedraforca (2506m) per Gósol (Berguedà)

 

Data:  Dissabte 20 de Novembre de 2021

Lloc:  Pedraforca insòlit (2506 m), per Gósol  (Berguedà)

Descripció de la sortida:  Ascensió alternativa a la tartera de Saldes, que arriba al Pollegó Superior per una via insòlita, pujant una canal sense nom que va directa al cim.

Hora i lloc de sortida:  7:00 hs, del pont del Parc Central (c. Manel Farrés / c. Pere Serra)

Hora prevista de tornada:  20:00 hs

 

Itinerari de la sortida:  Anirem en cotxe des de Sant Cugat per la C-16. Passat Berga, agafarem la B-400, deixarem Saldes i arribarem a l'aparcament de Gósol (125 km, 1 h 35 m).

 

Sortirem de Gósol (1426 m) pel PR C-123, cap a l'Est, i farem la llarga pujada pel bosc de la Serra de la Tossa fins al Pla de la Serra (1852 m). D'allí seguirem al NE una carena irregular fins arribar a la Tartera de Gósol (2000 m). En lloc d'anar pel mig, farem un flanqueig ascendent al peu de la muralla, en direcció a la roca característica que assenyala l'entrada de la canal sense nom (2300 m). Aquest insòlit camí s'endinsa en la muralla, superant esgraons amb petites grimpades (fins al 2n grau), encerclats de parets en un ambient grandiós. En la part alta, la canal s'obre en un petit circ, on trobarem les marques grogues del camí que ve del Verdet. Unes darreres grimpades ens deixaran a la carena de dalt i, de seguida, assolirem el Pollegó Superior (2506 m). Podrem tornar per l'Enforcadura (2348 m) i la Tartera fins a Gósol (1426 m). Si disposem de temps, podem tornar desgrimpant la Canal del Verdet i seguir el PR C-123 i el GR 107, tancant una ruta circular que ens portarà de nou a Gósol.

 

Desnivell:  +/- 1100 m

Distància:  10 km

Durada:  7'5 h

Dificultat tècnica:  Mitjana/Alta (algunes grimpades a la canal, màxim 2n grau)

Dificultat física:  Mitjana

 

Material necessari:  Equipament d'alta muntanya a la tardor. Casc imprescindible per a la canal. En cas que nevi, grampons i piolet i equipament hivernal (mirarem la méteo)

 

Vocal:  Jesús Gracia

Correu electrònic:  khromao@yahoo.es

Preu inscripció soci CMSC federat FEEC: 0 eur

Preu inscripció soci CMSC no federat FEEC: 5 eur

Preu inscripció no soci CMSC federat FEEC:  8 eur

Preu inscripció no soci CMSC no federat FEEC:  13 eur

 

Viatge en:  Cotxes particulars (despeses compartides)

 

Assegurança d'accidents obligatòria:  Llicència C de la FEEC o equivalent. En cas de no tenir-ne, el Club gestionarà una Llicència Temporal per a 1 dia 

Inscripcions:  A l'oficina en línia o a la recepció del Club.

 

Mapa:  Serra del Cadí - Pedraforca 1:25.000 (Editorial Alpina)

 

Reunió informativa:  No n'hi haurà. Per a informació, dirigir-se al vocal (tel. 635.804.204)

 

Important:  Durant l'excursió, els participants han d'anar agrupats i prop del vocal, que és qui marca el ritme de la marxa seguint la ruta prevista. També han d'estar al corrent de la situació dels altres, per si en algun moment algú pogués necessitar ajuda.

 

Responsabilitat:  Tots els participants som els únics responsables de nosaltres mateixos. Els vocals coordinadors no són guies de muntanya, tan sols coordinen la sortida, horaris de trobada, reserves d'allotjament i logístiques vàries 

Lloc:  Club Muntanyenc Sant Cugat - Sant Bartomeu, 11 - Sant Cugat del Vallès

Si necessiteu més informació, o ens voleu adreçar alguna consulta en relació a aquest acte, no dubteu a Contactar, i us respondrem el més aviat possible

Enllaç:  INSCRIU-TE 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat