Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSAgenda

Imatge de complement
02/07/2020 - 24/07/2020
Taller
Xerrades d'arqueologia
La vida impresa en els ossos: epidèmies

La vida impresa en els ossos
Cicle de xerrades sobre grans temes de la història a través de l'arqueologia 

En aquest cicle de xerrades recorrerem grans temes de la història de la humanitat a traves del prisma de l'arqueologia i l'estudi de restes humanes. Quatre sessions en les que descobrirem el que ens poden explicar els ossos sobre les grans epidèmies de la historia, la sexualitat, la mort i les dones i la identitat de gènere en el passat.

Les sessions estan organitzades en forma de passejades per Sant Cugat i estan obertes a tots els públics.

Les sessions seran conduïdes per l'Aida Romera, bioarqueòloga doctorada a Nova York i especialista en malalties a l'antiguitat.

El preu per activitat és de 5 euros per persona (famílies amb nen@s, nen@s gratuïts).  

Epidèmies

Juliol 2, 19:15-20:30h

Sortida: Club Muntanyenc

Descripció: En aquesta passejada parlarem de les grans epidèmies de la humanitat parant atenció a les dinàmiques socials que aquestes van generar. Hospitals, cuina, urbanització i migracions ens ajudaran a emmarcar el que van significar per a les societats del moment.

Sexualitat

Juliol 9, 19:15-20:30h

Sortida: Club Muntanyenc

Descripció: Erotisme, polítiques repressives, colonialisme, ruptures, transgressions, religió... en tots aquests temes trobem la sexualitat com a eix vertebrador d'aquesta xerrada.

 

Mort

Juliol 16, 19:15-20:30h

Sortida: Club Muntanyenc

Descripció: Sent la mort quelcom tan transversal, com és que l'entenem i la representem de formes tan diferents.Aquesta passejada la dedicarem a recórrer diferents practiques funeràries.

 

Dones

Juliol 24, 19:15-20:30h

Sortida: Club Muntanyenc

Descripció: Durant segles l'arqueologia ha estat cosa d'homes. Ja no ho és En aquesta xerrada veurem com els arqueòlegs han descrit el rol de les dones en el passat i reconeixerem el treball de tantes dones invisibilitzades

Lloc:  Club Muntanyenc Sant Cugat - Sant Bartomeu, 11 - Sant Cugat del Vallès

Si necessiteu més informació, o ens voleu adreçar alguna consulta en relació a aquest acte, no dubteu a utilitzar el formulari Contactar, i us respondrem el més aviat possible

Enllaç:  INSCRIU-TE 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat