Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSSAgenda

Imatge de complement
21/11/2017 - 08/01/2018
Exposició
Secció de Cultura
Exposició fotogràfica Cova del Tabac

 La Cova del Tabac és una cavitat natural de considerables dimensions situada a l'extrem sud de la serra de Mont-Roig, al terme de Camarsa, comarca de la Noguera. Té una profunditat aproximada de 180 metres i una boca de 20 d'alçada per 15 d'amplada. És a 300 metres per damunt del riu Segre.

Només s'hi pot accedir a peu, cal caminar un parell d'hores per un corriol costerut que surt de l'embassament de Camarasa. El camí, encara que no presenta cap dificultat, al tram final convé posar alguna mà a la roca. És un indret força conegut de la comarca, els caps de setmana és ple de gent.

Durant les diferents campanyes arqueològiques s'hi han documentat pintures rupestres del Neolític (entre 6.500 i 3.000 anys abans de la nostra era) que formaven part d'un conjunt més extens que comprenia l'arc mediterrani de la Península Ibèrica.  Els actes vandàlics les han malmès força.

Sembla ser que el nom de Cova del Tabac prové de la pols que emana de la mateixa cova i queda dipositada al terra. Antigament es recollia per barrejar-la amb el rapè, un preparat aromatitzat del tabac que s'esnifava. Durant el segle XVIII el seu consum es va posar de moda entre les aristocràcies europees.

El dia que vam visitar la cova, per sort, estàvem sols. Em va sorprendre les dimensions, i les vistes sobre el Segre. Sense llanterna, a poc a poc, m'hi vaig endinsar. La foscor era absoluta. Aviat, però, van aparèixer parets, sostres, forats i pedram. Era evident que calia desenfundar la càmera.

L'atzar i la intuïció van seguir el seu curs. Les formes, les textures, la llum, els no-colors demanaven blanc i negre. Impossible enfocar, impossible enquadrar, només afinar i disparar, disparar, disparar...Avantatges del digital, al final sempre en surt alguna cosa aprofitable, crec.

Lloc:  Club Muntanyenc Sant Cugat - Sant Bartomeu, 11 - Sant Cugat del Vallès

Si necessiteu més informació, o ens voleu adreçar alguna consulta en relació a aquest acte, no dubteu a utilitzar el formulari Contactar, i us respondrem el més aviat possible

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat