Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Secció de Gimnàstica

Imatge de complement

La Secció de Gimnàstica del CMSC és una escola de gimnàstica rítmica femenina i gimnàstica masculina i acrobàcies. L’objectiu principal és que l’infant gaudeixi de l’activitat i es cohesioni al grup alhora que practica esport, desenvolupa la coordinació, el moviment i l’expressió corporal, el sentit de l’oïda i de l’espai. Les classes s’imparteixen combinant el català i l’anglès, per donar un valor afegit a l’activitat extraescolar.

També hi ha un grup de gimnàstica per adults i un taller de microgimnàstica per a socis i sòcies.

Entrenadores: Cristina Cabrejas, Elisabet Talavera i Candela Busso.

Hi ha l’opció de realitzar fins a dues sessions de prova abans d’inscriure’s al preu de 2 € la sessió (que equival al preu d’assegurança en cas d’accident per un dia). Es podrà abonar l’import a les mateixes instal·lacions on es realitzi la sessió.

+ info: cmsc@cmsc.cat | ritmica@cmsc.cat | 93 674 53 96

Gimnàstica rítmica femenina

La gimnàstica rítmica és una disciplina esportiva i artística que combina gimnàstica i dansa. Considerant-se un dels esports més creatius que existeixen, la gimnàstica rítmica busca assolir exhibicions originals, encadenant exercicis difícils sense perdre l’harmonia estètica i l’expressivitat corporal que representa la bellesa del cos en moviment.

Les activitats principals de gimnàstica rítmica és la introducció als aparells (pilota, corda, cèrcol, cinta i masses), la dansa i el treball de col·locació corporal, el desenvolupament de la flexibilitat i els estiraments, la potenciació d’aspectes psicològics com la concentració, la memòria i l’atenció i el treball rítmic i musical a través de les músiques dels balls i actuacions.

Cada grup, dividit per edats, realitza dues sessions d’entrenament setmanals, d’una durada d’hora i mitja. L’activitat es realitza a les instal·lacions esportives del CEiP Turó de Can Mates i de l’IES Angeleta Ferrer i Sensat.

També es realitzen dues exhibicions del club l’any, al Nadal i a final de curs, i es participa en diferents esdeveniments socials, esportius i culturals municipals.

Gimnàstica i acrobàcies masculina

Aquesta és una activitat relativament nova, encetada farà només dos anys, adreçada principalment a nens. L’objectiu principal és trencar els estereotips que relacionen la gimnàstica amb una activitat exclusivament femenina. Es busca que els nens es diverteixin en grup tot fent gimnàstica, iniciant-se amb les acrobàcies i coreografies d’acrosport i aconseguint una base gimnàstica.

Als entrenaments es treballa la coordinació, el ritme, la flexibilitat, la força, l’equilibri i la resistència mitjançant diferents exercicis gimnàstics i, sobretot, acrobàcies. Es realitzen escalfaments gimnàstics i s’entrenen les acrobàcies (tombarelles, rodes, verticals, etc.) i les figures d’acrosport (parelles, trios i grups més grans) i les coreografies en grup.

Gimnàstica per a adults

Una altra de les novetats del curs passat és que volem introduir la gimnàstica per als pares i les mares del nostre club, així com altres persones adultes a les quals els agradaria fer gimnàstica.

Els entrenaments combinen gimnàstica rítmica, dansa i pilates. Utilitzem aparells de gimnàstica rítmica, ens divertirem mentre fem exercici intens, millorarem la flexibilitat i la coordinació, i treballarem la correcció postural i els exercicis de tonificació i preventius de lesions.

Realitzarem escalfaments gimnàstics, mètode de col·locació corporal, ballet, pilates, elements corporals de gimnàstica rítmica (equilibris, girs i salts) i maneig d’aparells de gimnàstica rítmica (cèrcol, corda, pilota, maces i cinta).

Imatge de complement

Grups i horaris d'entrenaments Gimnàstica Rítmica

CURS 2019-20

Grup Iniciació Petites P4-1R (2015-2013)  

Dilluns - Turó de Can Mates - (18:00-19:30)

Dimecres -  Angeleta Ferrer i Sensat - (17:30-19:00)

Grup Iniciació Mitjanes 2n -5è ( 2012-2009)

Dilluns - Turó de Can Mates - (18:00-19:30) o Angeleta Ferrer i Sensat ( 17:30-19:00)

Dimecres -  Angeleta Ferrer i Sensat - (17:30-19:00) o Turó de Can Mates (18:00-19:30)

Grup Iniciació Grans 4rt - ESO  ( 2010-2005)

Dimarts - Angeleta Ferrer i Sensat - (17:30-19:00)

Dijous - Turó de Can Mates - (18:00-19:30)

PREU GRUPS INICIACIÓ:

1 dia 34€

2 dies 44€

Grup Competició rítmica

Horari d'entrenament adaptat. 
Preu: Varia segons les hores d'entrenament recomanades per les entrenadores. Consultar preu al moment de fer la inscripció. 
Contactar amb ritmica@cmsc.cat

Grup iniciació gimnàstica masculina i acrobàcies
5-8 anys (2010-14)
Dilluns 
H: 18 a 19:30h.
Lloc: INS Turó de Can Mates
Preu: 34€

Grup adults
+ 18 anys (+2000)
Dilluns Turó de Can Mates de 19:30 a 21h i Dimecres Angeleta Ferrer de 19:30 a 21h.

 

Com arribar-hi

A l'INS Angeleta Ferrer i Sensat

 

A l'Escola Turó de Can Mates

 

A l'INS Leonardo da Vinci

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat