Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Esplai Sarau

Imatge de complement

Què és l'Esplai Sarau?

L'Esplai Sarau es defineix com una activitat lúdico-educativa l'objectiu de la qual és el creixement de l'infant en el lleure i la transmissió dels valors socials en aquest. L'Esplai nasqué d'una manera altruïsta i desinteressada l'estiu de 1992, quan un grup de joves amb la il·lusió de donar una alternativa al lleure dels nens i nenes del poble, van decidir crear-lo. Actualment està format per més de 100 nens i nenes d'entre 6 i 16 anys i vint monitors d'entre 18 i 24 anys procedents majoritàriament d'aquest mateix esplai.
Imatge de complement

Els grups

Els grups pel curs escolar 2017/18 són els següents:

Gambutzins 6 -7 anys (nascuts 2010 i 2011) 1r i 2on primària
Ul·leles 8-9 anys (nascuts 2008 i 2009) 3r i 4rt.
Xiruques 10-11 anys (nascuts 2006 i 2007) 5è i 6è.
Gatzares 12 i 13 anys (nascuts 2004 i 2005) 1r i 2n d’ESO
Tagues 14 i 15 anys (nascuts 2002 i 2003) 3r i 4t ESO
Xandris 16 i 17 anys (nascuts 2000 i 2001) 1r  i 2n BATXILLERAT

El preu de l'activitat (ORENTATIU):
La quota trimestral és de 65€.
Pel segon germà: 50€. 
Tercer germà: 35€.
Quart germà: 10€. 

El preu inclou tota l'activitat i una sortida de cap de setmana al trimestre, l'assegurança d'activitat i l'afiliació a Esplais Catalans.
A part, cal pagar la quota de soci/a anual del CMSC.

Contacta'ns

Per un contacte directe amb els monitors/es, fer-ho a través dels correus electrònics, i us contestarem el més ràpid possible.

Mail general de Sarau:   esplaisarau@gmail.com
Mail de Gambutzins: gambutzins.sarau@gmail.com
Mail de Ul·leles: uleles.sarau@gmail.com
Mail de Xiruques: xiruques.sarau@gmail.com
Mail de Gatzares:gatzares.sarau@gmail.com
Mail de Tagues: tagues.sarau@gmail.com
Mail de Joves: joves.sarau@gmail.com

 

Xarxes Socials
Segueix a l'Esplai al twitter a @EsplaiSarau a la pàgina de facebook de l'esplai i al seu Instagram.

Imatge de complement

Què ens mou?
Individualment creiem que un infant ha de jugar, riure i passar-ho bé en el temps d'oci. És per això que ens valem del lleure per educar i treballar els valors tan importants com la responsabilitat, l'autoestima i l'autonomia que han d'aprendre i adquirir a mesura que van creixent. 

Tanmateix no estem sols en aquest món i els infants n'han d'ésser conscients. Incentivant la tolerància, la solidaritat i la coorperació ensenyem a respectar les persones de fora el grup com els propis companys. 

De la mateixa manera, un infant ha de ser conscient de la importància del respecte pel material, tant propi com també pel d'altres persones, i només pel seu valor econòmic sino també pel seu valor emocional. Tot això ens porta a fer-los entendre que les coses s'han d'utilitzar amb una correcte finalitat i sent conscients de després desarle ordenadament. 

Com eduquem?
Eduquem en valors a través de jocs, activitats i excursions: 
- No hem de menysprear la imaginació d'un nen/a i és oportú estimular-la juntament amb la creativitat, cosa que fem mitjançant diferents tallers i manualitats. 
- A l'hora de jugar, proposem activitats i jocs cooperatius en front als competitius, ja que considerem qye els infants d'avui en dia estan exposats a una societat més aviat individualista. 
- D'altre banda realitzem excursions on els infants puguin veure, tocar, i aprendre a respectar la natura que ens envolta. 
- Potenciem la participació en activitats i festes del poble, ja que considerem que aquest no el fan els edificis, sinó la gent que hi conviu. 
- També creiem oportú el coneixement de la cultura i la societat en que vivim, és per això, que procurem que els infants descobreixin una mica de la nostra geografia en cada sortida que fem, així com participem en visites a museus i teatres. 
- Al llarg del curs treballem la convivència com la peça clau per crear i formar un grup de nens/es o joves. Un grup cohesionat es necessari per aprendre tots aquests valors.

Imatge de complement

Com funcionem?
L'esplai funciona gràcies al treball voluntari dels monitors i monitores que en assumir els diferents càrrecs: material, secretaria, reserves, economia, farmaciola... assegurem el bon funcionament d'aquests. 

Setmanalment els monitors/es ens reunim per a preparar les activitats i tractar tots aquells temes que afecten el propi grup. 

A més, l'equip de monitors/es ens reunim cada quinze dies per tractar els temes més destacats i generals de l'esplai. Les decisions es prenen per consens, de manera que optem per un funcionament assembleari. 

L'esplai no només el fem els monitors/es i els nens/es, cal destacar el compromís de pares i mares alhora de prendre part en opinions, activitats i sortides. 

L'inici de l'esplai és a l'octubre i finalitza al juliol, trobant-nos cada dissabte de cinc a vuit de la tarda, exceptuant els dies festius, ponts o Sant Sarau (exàmens universitaris). Un cop al mes fem sortides de cap de setmana o bé d'un dia (matinals). A finals de cada trimestre, tot l'esplai, conjuntament, fem una sortida en cas de colònies de: dos dies al Nadal (+pares), 5 dies a Setmana Santa i 10 dies a l'estiu.

Imatge de complement
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat