Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Esplai Sarau

Vine a l'esplai!

 

PRE-INSCRIPCIONS CURS 2021-22:  DIES 7, 8 i 9 DE SETEMBRE DE 17 A 20H A LA SEU DEL CMSC.

L'Esplai Sarau és una secció del CMSC dedicada a l'educació en el lleure per a inf'ants i joves. El nostre objectiu és l'educació a través d'una experiència lúdica, mitjançant la transmissió de valors i la consciència en el desenvolupament personal durant l'etapa de creixement.

Aquesta secció neix l`estiu de 1992, quan un grup de joves, de manera altruista i desinteressada, van organitzar unes colònies d'estiu amb la il·lusió de donar una alternativa al lleure a nens i nenes del poble.
 
Actualment el formem un centenar d'infants i joves d'entre 6 i 17 anys i una vintena de monitors i monitores d'entre 18 i 25 anys (la majoria de les quals, al seu dia, també foren nenes i nens de l'ESPLAI
 
Aquesta activitat només està disponible per a socis i sòcies del CMSC.
 
Contacta amb nosaltres per obtenir més informació o adreça't a la recepció de la nostra Seu Social.
 
+ info: cmsc@cmsc.cat | esplaisarau@gmail.com | 93 674 53 96
 
O bé segueix-nos a Instagram, twitter i facebook.
 
 

Què fem?

Creiem que un infant ha de jugar, riure i passar-ho bé en el seu temps d’oci. I és en aquest espai on l’infant es mostra més obert, interessat i receptiu. És per això que a l’Esplai ens valem del lleure per educar i treballar valors tan importants com l’autonomia, la responsabilitat i l’autoestima.

Promovem la consciència en el col·lectiu i en l’entorn social. Incentivem la tolerància, la solidaritat i la cooperació; eduquem en el respecta vers les persones, tan del grup com de fora, per tal que en un futur esdevinguin ciutadans i ciutadanes adultes amb un fort component cívic, ètic i compromès amb la societat que els envolta i que treballin per la pau i per deixar el món millor de com l’han trobat.

Resumidament, a l’Esplai proposem activitats a través de les quals es desprenen aquests valors i s’estimula la curiositat, la imaginació i l’esperit crític de l’infant o jove, i tot això ho fem en grup.

Entre les activitats que realitzem hi ha jocs de tot tipus, tallers i exercicis creatius, dinàmiques amb rerefons pedagògic, convivència i gestió de grup, resolució de conflictes, descobertes de l’entorn, coneixement geogràfic, excursions a la natura, rutes i campaments, vinculació popular, participació en activitats i festes de Sant Cugat, etc.

L’Esplai funciona gràcies al treball voluntari de monitores i monitors que assumeixen pràcticament tota la gestió de la secció i ho fan mitjançant un funcionament assembleari a través del consens. Els infants es divideixen per grups d’edat, fixes durant el curs, i cada grup compta amb un equip de monitors i monitores que se’n farà càrrec durant l’any.

Són els i les monitores qui proposen i preparen les activitats, fomentant, però, la participació i autonomia d’infants i joves vinculant-los en el desenvolupament del curs. Es procura un treball paral·lel amb les famílies alhora de prendre part en opinions, activitats i sortides.

L’inici del curs a l’esplai és a l’octubre, i finalitza al juliol. Cada dissabte a la tarda, els diferents grups d’infants i joves es reuneixen al club. Un cop al mes es fa una sortida de cap de setmana. Al final del trimestre es realitza una sortida conjunta: La Sortida de Nadal, on es convida a les famílies, i els campaments o ruta (depenent del grup) de Setmana Santa (5 dies) i d’Estiu (11 dies).

Grups

Gambutzins: 6 i 7 anys (equivalent a 1r i 2n de primària)

Ul·leles: 8 i 9 anys (equivalent a 3r i 4t de primària)

Xiruques: 10 i 11 anys (equivalent a 5è i 6è de primària)

Gatzares: 12 i 13 anys (equivalent a 1r i 2n d’ESO)

Taques: 14 i 15 anys (equivalent a 3r i 4t d’ESO)

Xandris: 16 i 17 anys (equivalent a 1r i 2n de batxillerat)

Preu

El preu inclou tota l'activitat, una sortida de cap de setmana al trimestre, l'assegurança d'activitat i l'afiliació a Esplais Catalans.

Quota trimestral: 70 euros

Segon/a germà/na: 55 euros

Tercer/a germà/na: 40 euros

La quota de soci/a es paga a part.

PREUS CURS 2020-21

Sarau, taronja i blau
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat