Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Secció de Muntanya

Imatge de complement
Grup Marmota

Nom del grup: Grup Marmota

Última actualització: 14 de febrer de 2019

Breu descripció del grup: El grup Marmota fem sortides d’un matí, de baixa o mitjana dificultat. Es fan recorreguts de mitja muntanya, preferentment pels Parcs Naturals de Barcelona i les Serralades més properes, com a màxim a 1 hora de viatge (Montserrat, Sant Llorenç, Montseny, Garraf, Montnegre...). Els participants són amants de la muntanya, dels camins i els boscos, i de tot el que s’hi troba.

Funcionament del grup: Fem una sortida al mes, l’últim diumenge. Es queda a les 8 h, als antics cinemes de Sant Cugat (av. Pla del Vinyet, davant de l’Auditori). El desplaçament es fa en cotxes particulars, compartint les despeses. Hi ha una persona encarregada de la coordinació del grup, que elabora un calendari anual de dates (coordinat amb la secció de Muntanya), i organitza una reunió anual amb les persones interessades en ser vocals (pot ser-ho qualsevol). Aquestes persones no són guies de muntanya, tan sols proposen i preparen la ruta, coordinen la sortida, horaris, cotxes i logística, i condueixen l’excursió. Els i les participants són els únics responsables d’ells mateixos. Qualsevol es pot apuntar a les sortides, fent la inscripció a l’oficina en línia (a la web del CMSC) o a la recepció del Club.

Tipus de sortida: L’objectiu de les sortides és visitar elements patrimonials, actuals o històrics, racons, paisatges i llegendes: masos, ermites i santuaris; dòlmens, pedreres i pous de glaç; fonts, boscos i arbres monumentals; cims locals, vistes properes i llunyanes. Cada sortida té una durada de 3 a 5 hores, un desnivell positiu de 400 a 600 metres i una distància de 10 a 14 quilòmetres. Es camina a un ritme tranquil, fent totes les parades, més o menys curtes, per visitar-ho tot, i una parada més llarga per a esmorzar (cadascú es porta el seu), al mig del recorregut. Està previst tornar a dinar a Sant Cugat, entre les 14 i 15 h; tanmateix, algunes excursions més llargues preveuen dinar (s’haurà de portar) abans de tornar (s’anuncia a la convocatòria).

Qui conforma el grup: A cada sortida s’hi apunten entre 12 i 18 persones, de qualsevol edat, normalment entre 40 i 75 anys, amb una mitjana de 55-60 anys. Es necessita un bon estat físic i un mínim d’autonomia per caminar per pistes i corriols (pot servir d’iniciació a la muntanya). Es tracta d’un grup obert amb gent molt variable, socis/es o no.

FITXA TÈCNICA:

 • Periodicitat de les sortides: Últim diumenge del mes.
 • Rang aproximat de distància: Entre 10 i 14 km.
 • Desnivell positiu mitjà aproximat: Entre 400 i 600 m.
 • Dificultat: BAIXA i MITJANA.
 • Hores aproximades de caminada per dia: Entre 3’5 i 5 h.
 • Preu aproximat d’una sortida: Despeses dels viatges, entre 5 i 10 €.
 • Hora i lloc de trobada més usual: 8 h, als antics cinemes de Sant Cugat (av. Pla del Vinyet, davant de l’Auditori).
 • Tipus de transport més utilitzat: Cotxes particulars (despeses compartides).
 • Material recomanable a dur a una sortida: Roba segons la méteo prevista, bon calçat i bastons, aigua i esmorzar.
 • Tipus d’assegurança necessària: Assegurança tipus A de la FEEC o equivalent.
 • Vocals responsables: Jesús Gracia és el coordinador del grup, del calendari de sortides, dates i vocals. Els i les vocals que defineixen i coordinen les sortides són diferents per a cadascuna.
   

Enllaç:  Agenda 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat