Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Secció de Muntanya

Imatge de complement
Obrint Traça

Nom del grup: Obrint Traça

Última actualització: 11 de gener de 2019

Breu deu descripció del grup: Obrint Traça som un grup d’esquí de muntanya. Ens formem l’any 2019 a partir dels i les participants del curs d'esquí de muntanya del CMSC. Totes les integrants del grup hem realitzat aquest curs i per tant tenim uns coneixements i nivell en esquí de muntanya similars. Recomanem realitzar el curs o realitzar una entrevista amb algú del grup abans d’apuntar-se a les nostres sortides per certificar que el nivell tècnic sigui l’adequat.

Funcionament del grup: Al principi de cada temporada ens trobem per decidir el calendari de sortides i assignar les persones que faran de vocals. Normalment hi ha 2 vocals voluntàries per cada sortida, que s'encarreguen de proposar la sortida i preparar tota la logística: horaris, reserves dels refugis, etc. Durant la sortida els i les vocals no fan de guia, cadascú és responsable d'ella mateixa. Totes les decisions les prenem per consens amb tot el grup.

Tipus de sortida: Fem unes 6 sortides durant la temporada d'esquí, depenent sempre de les condicions. Les sortides són de cap de setmana sencer i acostumem a dormir en refugis de muntanya. En general sortim el dissabte al matí de Sant Cugat i fem l'aproximació al refugi, i el diumenge intentem fer un cim. En general són sortides llargues i de dificultat mitjana o alta, on a vegades es combina l'esquí i l'alpinisme.

Qui conforma el grup: Som unes 20-25 persones recurrents, però no totes participem en totes les sortides. La mitjana de participants per sortida és de 8 a 10 persones. Per formar part d'Obrint Traça es demana haver realitzat el curs d'esquí de muntanya del CMSC, ser membre del CMSC i estar federat amb la classe D. A més cal estar en bona forma física i tenir pràctica amb les tècniques de l'esquí de muntanya (recerca de víctimes d'allaus, progressió, transicions, etc.).

FITXA TÈCNICA:

 • Periodicitat de les sortides: Cada 3-4 setmanes durant la temporada d’hivern.
 • Rang aproximat de distància: De 10 a 15 km.
 • Desnivell positiu mitjà aproximat: Entre 800 i 1500 m.
 • Dificultat: ALTA
 • Hores aproximades de caminada per dia: Entre 5 i 10 hores.
 • Preu aproximat d’una sortida: Entre 50 i 60 €.
 • Hora i lloc de trobada més usual: A determinar abans de cada sortida.
 • Tipus de transport més utilitzat: Vehicles particulars compartits.
 • Material recomanable a dur a una sortida: Roba adient per l'alta muntanya hivernal, equip complet d'esquí de muntanya (botes, esquis, pells i bastons), material bàsic de seguretat i recerca en allaus (DVA, pala i sonda), piolet, grampons i casc.
 • Tipus d’assegurança necessària: D de la FEEC o equivalent.
 • Vocals responsables: Arnau Quintana

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat