Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Secció de Muntanya

Imatge de complement
Camí del Cid

Nom del grup: Camí del Cid

Última actualització: 10 de gener de 2019

Breu deu descripció del grup: El grup del Camí del Cid resseguim la històrica ruta del llegendari cavaller castellar Cid Campeador, sobrenom de Don Rodrigo Díaz de Vivar. La ruta parteix de Burgos i creua vuit províncies fins a Orihuela (província d'Alacant). Aprofitant les vacances i els ponts, realitzem una etapa de la ruta, sempre consecutivament, durant 3 o 4 dies. El gruix del grup el formem socis i sòcies d'entre 50 i 75 anys, que ja fa molts anys que resseguim camins històrics i que formem part d’un macrogrup anomenat Grup de Camins Històrics. Les sortides, però, són obertes a tota persona interessada i en cada sortida venen persones noves. La gran diferència respecte a altres grups de muntanya són les sortides de més llarga duració i l'interès especial en visitar escenaris i monuments històrics.

Funcionament del grup: El Grup Camí del Cid ens reunim entre 2 i 3 vegades l'any, aprofitant els ponts més rellevants del calendari. Se sol quedar davant del CAP del carrer de la Mina vora les 6 del matí i es viatja en autocar fins al punt de l'itinerari on vam deixar-ho a la sortida anterior. Fem nit en hotels i hostals. Hi ha 3 vocals que ens encarreguem de coordinar les visites, l'allotjament i fer les guies amb el resum de la sortida. Tota persona amb una mica de ganes de caminar i visitar indrets i monuments culturals és benvinguda a participar. Les inscripcions es poden fer des del web o presencialment a l'oficina del CMSC.

Tipus de sortida: Sortim des del punt de trobada fins a l'hotel on ens allotjarem. Des de l'hotel, cada dia ens desplaçarem al poble on vam parar la darrera excursió i farem una nova etapa gaudint dels paisatges, la gent i visitant els punts més emblemàtics de cada població: Esglésies, Castells, Aiguamolls, Museus i Cases Senyorials de les províncies de Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló i València. Sortint després d'esmorzar, cada dia caminem una mitjana de 22 quilòmetres de mitjana (4 hores al matí i 2 a la tarda, incloent-hi parades) amb un desnivell entre 500-1100 segons l'etapa. Dinem de carmanyola o a Bars-Restaurants. A vegades, si podem, estirem el dinar més tard per tal de no caminar a la tarda o quan hi ha visites programades.

Qui conforma el grup: Les sortides tenen una concurrència de 30 a 42, sempre companys i companyes conegudes, tot i que sovint venen persones noves. La majoria d'assistents tenen entre 50-75 anys. Cal estar acostumat a caminar i estar en bona forma. És una activitat pensada per a socis i sòcies del club, però es pot admetre a persones no sòcies que vulguin venir a provar l'experiència.

FITXA TÈCNICA:

 • Periodicitat de les sortides: De 2 a 3 sortides l’any, depenen de com caiguin els ponts.
 • Rang aproximat de distància: De 20 a 25 km, encara que sempre, per norma, permetem tallar als 12-15 km.
 • Desnivell positiu mitjà aproximat: Entre 500 i 1100 m.
 • Dificultat: BAIXA i MITJANA.
 • Hores aproximades de caminada per dia: 6 hores.
 • Preu aproximat d’una sortida: Entre 200 i 350 € per persona, depenent de la zona, l’hotel, els dies i l’autocar.
 • Hora i lloc de trobada més usual: A les 6 del matí a la parada d’autobús de darrera el CAP del c/ de la Mina amb el c/ Salvador Espriu a Sant Cugat.
 • Tipus de transport més utilitzat: Autocar.
 • Material recomanable a dur a una sortida: Depenen de la climatologia; Bastons, paravents, guants, aigua, fruita, fruits secs, dinar, esmorzar i, sobretot, bon calçat.
 • Tipus d’assegurança necessària: A o C de la FEEC o equivalent
 • Vocals responsables: Josep Mª Bordas Majoral i José Mª Fontal Díaz

Enllaç:  Agenda 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat