Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Secció de Muntanya

Imatge de complement
Camí Piemont

Nom del grup: Camí del Piémont Pyrénéen

Última actualització: 4 de febrer de 2019

Breu deu descripció del grup: Aprofitant els ponts del calendari, realitzem durant 3 o 4 dies un tram de la ruta, sempre consecutivament. El gruix del grup el formem socis i sòcies d'entre 50 i 75 anys que ja fa molts anys (des del 2005) que resseguim camins històrics i que formem part d'un macrogrup anomenat Grup de Camins Històrics, juntament amb el grup del Camí del Cid. Les sortides són obertes a tota persona interessada.

Vam començar el camí a Agde, a la costa mediterrània francesa, el febrer del 2016. Després de resseguir el Canal du Midi, vam enllaçar al GR-78, sender de llarg recorregut que recrea l'històric camí de Saint Jacques, i que porta a l'enllaç amb el GR-65 prop de Saint Jean Pied du Port i a Roncesvalles. El novembre del 2018 vam arribar a Germs, prop de Lourdes. El programa s'acabarà a Roncesvalles el maig del 2020, si tot va segons les previsions.

La gran diferència respecte a altres grups de muntanya són les sortides de més llarga duració i l'interès especial en visitar escenaris i monuments històrics. A cada sortida fem diverses visites, moltes vegades guiades, a llocs culturalment i històricament interessants.

Funcionament del grup: Les sortides són entre 2 i 3 vegades l'any, aprofitant els ponts del calendari més rellevants, alternativament amb el grup del Camí del Cid. Les sortides són sempre a les 6 del matí i es viatja en autocar fins al punt de l'itinerari on vam deixar-ho a la sortida anterior. Fem nit en hotels del Sud de França en modalitat de mitja pensió. Tota persona amb una mica de ganes de caminar i visitar indrets i monuments culturals és benvinguda a participar-hi. Les inscripcions es poden fer des del web o presencialment a l'oficina del CMSC.

Tipus de sortida: El primer dia es fa una pausa en el trajecte en autobús per esmorzar a un bar. Un cop s'arriba al punt de partida, des d'on es va plegar a la sortida anterior, es camina entre 3 i 5 hores (normalment 4 hores al matí i 2 a la tarda, incloent-hi parades). Es dina entremig, normalment amb carmanyola. Camina una mitjana de 20 quilòmetres, però pràcticament totes les etapes es poden "tallar" en part, segon les possibilitats o voluntat de les persones. Al final de l'etapa, l'autocar ens recull i ens retorna a l'hotel (que inclou sopar i esmorzar de l'endemà), des d'on ens desplaçarem cada nou dia fins al poble o lloc on es va acabar la darrera excursió i emprenem la nova etapa.

Qui conforma el grup: Les sortides tenen una concurrència d'unes 30 o 40 persones, la majoria d'entre 50 i 75 anys. Cal estar acostumat a caminar i estar en bona forma. Per les persones amb menys forma física hi ha la possibilitat, gairebé sempre, de caminar la meitat de les etapes. És una activitat pensada per a socis i sòcies del club, però es pot admetre a persones no sòcies que vulguin venir a provar l'experiència.

FITXA TÈCNICA:

 • Periodicitat de les sortides: De 2 a 3 sortides l’any, depenent de com caiguin els ponts.
 • Rang aproximat de distància: De 15 a 25 km
 • Desnivell positiu mitjà aproximat: Entre 200 i 1000 m
 • Dificultat: BAIXA i MITJANA
 • Hores aproximades de caminada per dia: 6 hores
 • Preu aproximat d’una sortida: Entre 200 i 350 € per persona, depenent de la zona, l’hotel, els dies i l’autocar. Allotjament en modalitat de mitja pensió.
 • Hora i lloc de trobada més usual: A les 6 del matí a la parada d’autobús de darrera el CAP del c/ de la Mina amb el c/ Salvador Espriu a Sant Cugat.
 • Tipus de transport més utilitzat: Autocar
 • Material recomanable a dur a una sortida: Depenent de la climatologia; Bastons, paravents, guants, aigua, fruits secs, dinar, esmorzar i, sobretot, bon calçat.
 • Tipus d’assegurança necessària: A o C de la FEEC
 • Vocals responsables: Silvano Bendinelli i Rosa Maria Pennella

Enllaç:  Agenda 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat