Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Secció de Muntanya

Imatge de complement
Camins del Jussà

Nom del grup: Camins del Jussà

Última actualització: 12 de desembre de 2018

Breu deu descripció del grup: L'objectiu del nostre grup és conèixer la comarca del Pallars Jussà, des de la serralada dels Montsecs fins al Pirineu i des del riu Noguera Pallaresa al Noguera Ribagorçana. La subcomarca de la Terreta i la Conca de Tremp, les serres calcàries que l'envolten, les Serres de Castellet, de Sant Gervàs, el Roc de Benavent, la Vall Fosca, el pantà de Sant Antoni... El projecte s'emmarca en un conjunt de sortides de muntanya amb les quals, aprofitant camins antics, veïnals, PR, GR i altres, descobrirem carenes, colls, pics i visitarem diversos pobles d'aquesta comarca de gran valor natural, sobretot pel que fa a la gran quantitat d'aus rapinyaires que es poden veure.

Funcionament del grup: Fem sortides de dos dies, unes tres o quatre l’any. L’allotjament el fem en hotels i hostals a mitja pensió i el desplaçament amb autocar. El nombre de participants de cada sortida ve donat per la capacitat de l'hotel que s'hagi escollit i per la dificultat de la carretera, que pot condicionar la llargada de l'autocar. Acostuma a rondar la trentena.

Tipus de sortida: En les sortides, a més de conèixer el que la natura ja ens dóna, el fet cultural no queda al marge. Són una constant les visites a castells, ermites, museus i productes de la terra. La dificultat tècnica i física és mitjana. Sempre que es pugui, per facilitar la participació, s'intenta partir la caminada o oferir rutes alternatives.

Qui conforma el grup: El grup és obert i no hi ha límits ni en edat, ni en l'exigència, ni en l'experiència. Fins i tot pots participar sense ser soci/a! El nostre rang varia entre 7 i 80 anys. S'intenta adaptar la sortida amb dues exigències diferents per a donar cabuda a tothom. Sempre hi ha gent que s'incorpora i d'altres que han vingut a moltes sortides i després ho deixen.

FITXA TÈCNICA:

 • Periodicitat de les sortides: Unes 3 sortides de dos dies l'any, depenent del calendari.
 • Rang aproximat de distància: De 15 a 25 km.
 • Desnivell positiu mitjà aproximat: Entre 400 i 1100 m.
 • Dificultat: MITJANA i MITJANA-ALTA
 • Hores aproximades de caminada per dia: Entre 6 i 8 hores.
 • Preu aproximat d'una sortida: Entre 90 i 120 € per persona, aproximadament. Pot afegir-s'hi un plus depenent de si hi ha alguna entrada a algun fet cultural o gastronòmic.
 • Hora i lloc de trobada més usual: A la tarda de divendres o a primera hora del dissabte a la parada d'autobús de darrere el CAP del c/ de la Mina amb el c/ Salvador Espriu a Sant Cugat.
 • Tipus de transport més utilitzat: Autocar.
 • Material recomanable a dur a una sortida: Botes a sabates de trekking o de senderisme, roba d'abrigar i per la pluja, aigua, carmanyola, etc. Segons les característiques del/a participant i de la sortida.
 • Tipus d'assegurança necessària: A o B de la FEEC o equivalent.
 • Vocals responsables: Antònia Sans i Daniel Sans.

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat