Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Secció de Muntanya

Imatge de complement
Grup de muntanya

Nom del grup: Grup de Muntanya

Última actualització: 21 de gener de 2019

Breu deu descripció del grup: El grup Muntanya ens especialitzem en sortides d’un dia (puja i baixa) on fem cims o petites rutes per la muntanya. Els objectius del grup varien depenent del curs. Actualment ens centrem a fer cims de muntanyes significatives de Catalunya. L’any 2018, per exemple, vam fer alguns cims com la Pica d’Estats, el Cambre d’Aze o la ruta integral del Montseny (Matagalls, Turó de l’Home i Les Agudes). Aquest 2019 tenim previstos el Canigó, el Pedraforca i el Castell de Milany, entre d’altres.

Funcionament del grup: Fem una sortida el segon dissabte de cada mes. Habitualment fem un puja i baixa en autocar i, excepcionalment, també fem nit en un refugi o alberg de muntanya. Les sortides les preparem els i les vocals: socis i sòcies del club amb experiència de muntanya que, prèviament havent fet la ruta, proposem un itinerari i en calculem les dades tècniques i l’accessibilitat. Aquestes persones actuem com a guies de la caminada però no tenim cap responsabilitat sobre els i les participants. De vegades realitzem sortides conjuntes amb el grup Pas a Pas, compartint l’autocar i l’àpat conjunt i, sovint, també la ruta. Les inscripcions es poden fer des del web o presencialment a l'oficina del CMSC.

Tipus de sortida: Acostumem a caminar distàncies que oscil·len entre els 10 i 20 km, per la muntanya o fent algun cim. Estem caminant entre 5 i 8 hores, incloses parades per avituallament i descansos (1 hora aproximada en total).

Qui conforma el grup: A cada sortida s’hi apunten entre 20 i 50 persones, d’edats compreses majoritàriament entre 40 i 70 anys, amants del muntanyisme i amb bon estat físic. La mitjana d’edat ronda els 55-60 anys. És un grup molt obert i molt variable. Es poden inscriure persones que siguin sòcies i persones que no.

FITXA TÈCNICA:

 • Periodicitat de les sortides: Una sortida el segon dissabte de cada mes, normalment d’un dia.
 • Rang aproximat de distància: De 10 a 20 km.
 • Desnivell positiu mitjà aproximat: Entre 500 i 1000 m.
 • Dificultat: MITJANA i MITJANA-ALTA
 • Hores aproximades de caminada per dia: Entre 5 i 8 hores.
 • Preu aproximat d'una sortida: Entre 18 i 30 €.
 • Hora i lloc de trobada més usual: A les 7 o 8 del matí del dissabte a la parada d'autobús de darrere el CAP del c/ de la Mina amb el c/ Salvador Espriu a Sant Cugat.
 • Tipus de transport més utilitzat: Autocar o, menys usual, cotxes particulars.
 • Material recomanable a dur a una sortida: L’habitual de muntanyisme/senderisme; calçat de muntanya, bastons, motxilla de muntanya, guants, barret de llana, impermeable i roba de muntanya adequada a l’època de l’any. Cal portar prou aigua i menjar per aguantar tota l’estona. També és recomanable portar telèfon mòbil per seguretat.
 • Tipus d'assegurança necessària: A de la FEEC o equivalent.
 • Vocals responsables: Saül Pallejà, com a coordinador. Cada sortida té un vocal diferent. 

Enllaç:  Agenda 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat