Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Secció de Muntanya

Imatge de complement
A poc a poc

Nom del grup: A poc a poc

Última actualització: Informació no actualitzada

Breu deu descripció del grup: És una activitat que va néixer l'abril del 2004 fruit d'una iniciativa de la Llar d'Avis de la Parròquia i que el nostre Club en va assumir la responsabilitat d'organitzar el calendari de sortides i també els itineraris. Es tracta de passejades per Collserola adaptades a les condicions físiques de persones d'edat avançada. Les sortides són organitzades des de la Llar d'Avis i adreçades majoritàriament als seus i a les seves sòcies. L'objectiu d'aquestes sortides és oferir una activitat d'esbarjo, esportiva, social i relacionada amb la natura a la gent gran, amb les conseqüències en salut física i emocional que això els comporta, alhora que coneixen el nostre entorn privilegiat de Collserola.

Funcionament del grup: Informació per actualitzar, adreceu-vos a la Llar d’Avis de la Parròquia per a més informació (carrer Valldoreix, 9).

Tipus de sortida: La durada de les caminades és aproximadament d’unes 3 hores. L'itinerari pla i sense entrebancs, per diferents itineraris naturals de Collserola i rodalies, i és conduït per guies del nostre Club, amb la col·laboració d'altres voluntaris i voluntàries que garanteixen una passejada sense ensurts. Algunes de les sortides tenen un caràcter cultural (visita a l'Observatori Fabra, posar el pessebre a l’època de Nadal a una masia emblemàtica, pujar a la torre de telecomunicació de Norman Foster, a Collserola, etc.)

Qui conforma el grup: El perfil dels i les participants d’aquestes caminades són gent gran, majoritàriament amb edats compreses entre els 60 i 84 anys. Normalment el nombre de participants per sortida oscil·la entre els 20 i 30. L’activitat és oberta a tothom, no solament no cal ser soci de cap de les dues entitats organitzadores, sinó que a més a més hi pot participar tothom que vulgui.

FITXA TÈCNICA:

 • Periodicitat de les sortides: Un cop al mes.
 • Rang aproximat de distància: Entre 5 i 10 km, aproximadament.
 • Desnivell positiu mitjà aproximat: +- 200 m.
 • Dificultat: BAIXA
 • Hores aproximades de caminada per dia: Sobre les 3 h i mitja, incloent el desplaçament a peu o en transport públic.
 • Preu aproximat d’una sortida: Activitat gratuïta. Només es paguen els costos de transport.
 • Hora i lloc de trobada més usual: A les 10 del matí davant la Llar d’Avis de la Parròquia, al carrer Valldoreix, 9
 • Tipus de transport més utilitzat: Normalment es va a peu, en tren o, a vegades, es lloga un autobús.
 • Material recomanable a dur a una sortida: L’adequat per caminar, i una bossa amb una cantimplora, crema de sol i l’esmorzar.
 • Tipus d’assegurança necessària: No cal assegurança.
 • Vocals responsables: Joan Valls com a coordinador del CMSC; i Maria Pilar Quintana i Enriqueta Vila com a responsables de l’activitat des de la Llar d’Avis de la Parròquia

Enllaç:  Més informació 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat