Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Secció de Muntanya

Imatge de complement
Grup Senders

Nom del grup: Grup de Senders

Última actualització: 10 de gener de 2019

Breu deu descripció del grup: Som un dels grups clàssics que funcionem des de fa més de 25 anys. Fem sortides d’un dia on caminem al voltant d’unes 6 o 7 hores i ens especialitzem a seguir senders, normalment GR i PR. Durant els nostres 25 anys d’història hem recorregut Catalunya de nord a sud i d’est a oest, arribant fins i tot al País Valencià. Som un grup molt consolidat, tot i que sempre oberts a noves incorporacions. La majoria de participants tenim entre 50 i 70 anys.

Funcionament del grup: Fem una sortida cada últim dissabte de mes. Sortim en autocar des de Sant Cugat a primera hora del matí i tornem al vespre. Normalment som el o la vocal de la sortida qui proposa i prepara les sortides, amb l’ajuda d’alguna altra membre. Aquestes persones actuem com a guies de la caminada però no tenim cap responsabilitat sobre els i les participants. Proposem un tipus de sortides accessibles a qualsevol persona en bona forma física i que tingui una mica d’experiència per anar a la muntanya. Les inscripcions es poden fer des del web o presencialment a l'oficina del CMSC.

Tipus de sortida: Per mena general seguim un GR-PR, fent diverses etapes pel mateix. Caminem durant unes 6 o 7 hores amb parades tècniques, descansos per beure aigua i per dinar de carmanyola a l’aire lliure. Alguna vegada ens aturem a visitar alguna cosa interessant que ens trobem al camí (un poble o una ermita, per exemple), però no solem fer visites culturals.

Qui conforma el grup: A cada sortida venim entre 25 i 35 persones, majoritàriament d’entre 50 i 70 anys. Som persones acostumades a caminar i que ens mantenim en bona forma física tot i l’edat. Tot i l’experiència del gruix del grup, som un grup obert i en cada sortida venen persones noves. També poden apuntar-se a l’activitat persones que no siguin sòcies per tal de poder provar l’experiència.

FITXA TÈCNICA:

 • Periodicitat de les sortides: Una sortida el 4t dissabte de cada mes, normalment d’un dia.
 • Rang aproximat de distància: De 20 a 25 km.
 • Desnivell positiu mitjà aproximat: Entre 1000 i 1800 metres acumulats.
 • Dificultat: MITJANA
 • Hores aproximades de caminada per dia: Entre 6 i 7 hores.
 • Preu aproximat d’una sortida: Entre 18 i 20 €.
 • Hora i lloc de trobada més usual: A les 6.30 o 7 del matí del dissabte a la parada d'autobús de darrere el CAP del c/ de la Mina amb el c/ Salvador Espriu a Sant Cugat.
 • Tipus de transport més utilitzat: Autocar.
 • Material recomanable a dur a una sortida: Depenen de la climatologia bastons, paravents, guants, aigua, fruita, fruits secs, dinar, esmorzar i, sobretot, anar ben calçat.
 • Tipus d’assegurança necessària: A o C de la FEEC o equivalent
 • Vocals responsables: Josep Mª Bordas Majoral

Enllaç:  Agenda 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat