Saltar a continguts

Club Muntanyenc Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Secció de Muntanya

Imatge de complement
Passejades per Collserola

Nom del grup: Passejades per Collserola

Última actualització: 9 de gener de 2019

Breu deu descripció del grup: El grup de Passejades per Collserola som un grup que cada diumenge sortim d’excursió per Collserola, en unes excursions senzilles en què de forma divulgativa descobrim algunes de les peculiaritats del nostre entorn preuat i proper, majoritàriament per Collserola. Aquestes excursions són de molt baixa dificultat i hi pot participar qualsevol persona qui pugui caminar normalment. Només cal portar vestimenta i calçat adequat per anar per la muntanya, aigua i esmorzar.

Funcionament del grup: Cada diumenge, durant tot l’any (exceptuant festivitats estivals i d’altres dates remarcables) a les 9 h se surt a fer l’excursió. Aquestes sortides estan liderades i planificades per vocals qui guien i exposen les sortides. A la majoria d’excursions sortim de la Plaça de la Vila, davant del monument al CMSC (si no serà a l’estació dels FGC de Sant Cugat). El transport a aquestes sortides serà a peu des del punt de trobada, amb cotxes o tren.

Tipus de sortida: Les sortides que fem són per visitar paratges del Parc Natural de Collserola, conèixer turons, fonts, salts d’aigua, camins històrics, runes o masos. Altres de les sortides culturals que fem dins les Passejades per Collserola són la ruta per les cases modernistes de l’Arrabassada o la Cantada de Nadales i visita al pessebre de Can Castanyer. Una de les excursions que no falta mai és la que recorre el recorregut de la Marxa Infantil de l’edició anterior i la visita guiada al Monestir de Sant Cugat que serveix per culminar l’any.

Qui conforma el grup: Aquestes sortides estan obertes a tothom qui pugui dur a terme activitat física en el medi natural i són aptes per a gent de totes les edats, tant per qui comença a caminar com per veterans. Al ser oberta, el perfil de gent que hi participa és tan divers i variat com imprevisible. De mitjana hi participen entre 20 i 30 persones. Requereix una inscripció prèvia des del web del club o presencialment a la nostra recepció.

Aquestes sortides estan organitzades pel Club Muntanyenc Sant Cugat conjuntament amb l’oficina de Turisme de l’Ajuntament de Sant Cugat. Podreu trobar tota la informació de les sortides detallada en aquest enllaç. També trobareu la informació més actualitzada a l’agenda paper i web del CMSC i setmanalment al TOTSantCugat en paper i web.

FITXA TÈCNICA:

 • Periodicitat de les sortides: Cada diumenge
 • Rang aproximat de distància: De 8 a 18 km
 • Desnivell positiu mitjà aproximat: ±300 m
 • Dificultat: BAIXA
 • Hores aproximades de caminada per dia: Entre 3 i 4 h (incloses parades). La tornada sol ser vora les 13:30 i les 14 h.
 • Preu aproximat d’una sortida: Gratuït
 • Hora i lloc de trobada més usual: A les 9 h (casi sempre) davant de l’Ajuntament de Sant Cugat. Es prega màxima puntualitat.
 • Tipus de transport més utilitzat: A peu, tren o vehicles particulars. Els cotxes es podran compartir depenent de la disponibilitat.
 • Material recomanable a dur a una sortida: Roba i calçat adequat tant per anar per la muntanya com adaptat a la climatologia. Aigua i esmorzar.
 • Tipus d’assegurança necessària: Activitat coberta per assegurança d’accidents. No cal tenir assegurança pròpia. Cal haver fet la inscripció.
 • Vocals responsables: Lluís Duch, com a coordinador. Cada sortida té un vocal diferent.

 

Enllaç:  Agenda 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Club Muntanyenc Sant Cugat - cmsc@cmsc.cat