Inici » Noticies » 5 de desembre – Dia Internacional del Voluntariat
voluntaris

5 de desembre – Dia Internacional del Voluntariat

Avui, 5 de desembre, és el Dia Internacional del Voluntariat, una data assenyalada pel Club Muntanyenc de Sant Cugat, ja que són molts voluntaris els que fan possible varies de les activitats organitzades per aquesta entitat. Sigui a les curses o les marxes, a les diverses activitats setmanals, a les xerrades o a iniciatives com Obrim Camí, persones voluntàries de totes les edats reivindiquen la seva via cap a una ciutadania activa, basada en la responsabilitat i el compromís.

Enguany posem en el punt de mira una de les seccions del CMSC: l’esplai Sarau, dedicada a l’educació en el lleure per a infants i joves, de 6 a 18 anys. L’esplai funciona gràcies al treball voluntari d’un grup de joves que tira el projecte endavant, assumint pràcticament tota la gestió de la secció i sempre fent-ho a través d’un funcionament assembleari i consensuat. L’educació en el lleure té per objectiu el d’educar a través d’una experiència lúdica, amb jocs, excursions i debats, mitjançant la transmissió de valors, com ara l’horitzontalitat, l’ecologisme, el respecte, o el feminisme. El projecte de l’esplai prioritza el bé col·lectiu per sobre de l’individual i per això, l’equip de monitors inverteix el seu temps, forces i ganes per generar un canvi en la societat.

És important reconèixer i valorar la feina feta per les persones que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes sense ànim de lucre i en benefici de les persones i la societat, com tots els voluntaris del CMSC, de l’esplai i de tantes altres entitats i organitzacions.