Inici » Activitats » Camins Jussà-Fosca i solana al Pallars Jussà

Camins Jussà-Fosca i solana al Pallars Jussà

Camins Jussà-Fosca i solana al Pallars Jussà

Quan

4 de febrer de 2023    
00:00

Tipus d'activitat

Dies 4 i 5 de febrer 2023

Sortida: 6.40 h del CAP de Sant Cugat en autocar. Dinar de carmanyola els dos dies. El primer dia parada per esmorzar. Allotjament i mitja pensió a l’Hotel Bertan a Salàs de Pallars. Hora prevista de tornada: 20:30 -21 h.

Dissabte, 4 de febrer: Plana de Mont-ros a la Pobleta de Bellvei: 14 km, +607 m i -733 m.

Itinerari: Plana de Mont-ros, “Camí de la Coscona”, Obeix. Pont Medieval sobre el barranc Roi. Castell-estao, Antist i la Pobleta de Bellvei. Serà opcional pujar a l’ermita de Sant Cristau des d’Obeix.

L’autocar ens deixarà a prop del poble Plana de Mont-ros. Allà per corriol ascendent “Camí de la Coscona” s’arriba a Obeix. Poble petit que el passarem pel mig i d’allà també per corriol anirem a trobar el barranc Roi i fer la visita al pont medieval d’Obeix. Seguint el corriol s’arriba Castell-estao, d’allà a Antist i en descens fins a la Pobleta de Bellvei. Serà opcional pujar a l’ermita de Sant Cristau des d’Obeix.

Desnivell: +607/-733

Distància: 14 km  

Temps caminada: 5 h

Dificultat tècnica: baixa

Dificultat física: baixa

 

Diumenge, 5 de febrer: Abella de la Conca a Abella de la Conca: 12,8 km, 640 m,- 640 m.

Itinerari: Abella de La Conca, Collada del Trumfo, i des d’allà mateix hi ha opció de pujar al cim de Gallinova (100 cims de la FEEC), barranc del Gassò,  masia de Can Borrell i novament Abella de la Conca. Alla ens recollira l’autocar per tornar a Sant Cugat.

Després d’esmorzar a l’hotel l’autocar ens deixarà a Abella de la Conca i d’allà per pista i amb primer en ascens suau i sostingut i suau i després més intens. Una vegada passades dues masies que queden properes s’arriba a la Collada del Trumfo. Allà mateix hi ha opció de pujar al cim de Gallinova (100 cims de la FEEC), posteriorment sempre de baixada per corriol i pel barranc del Gassò s’arriba a Abella de la Conca, passant per la masia Can Borrell. S’intentarà dinar tots junts o després de la Collada del Trumfo o ja en el corriol de baixada que és solana.

En cap dels dos dies hi haurà les opcions de retallar el camí. No s’ha considerat necessari ni per la distància ni pel desnivell. Però si, en canvi, hi haurà la possibilitat d’allargar tant la distància com el desnivell també els dos dies. El primer dia pujant a l’ermita de Sant Cristau i el segon dia el de fer el cim  de Gallinova.

Desnivell: +640/-640

Distància: 12,8 km  

Temps caminada: 6 h

Dificultat tècnica: baixa

Dificultat física: mitjana

Material : Botes o Calçat de Muntanya, roba d’abric, líquid, aigua. Dinar per els dos dies. Primer dia farem una parada per esmorzar.

Vocals: Daniel Sans i Antònia Sans.       Correu electrònic: 8795asb@comb.cat

Allotjament: Hotel Bertran de Salàs de Pallars en règim de mitja pensió.

Assegurança d’accidents obligatòria. Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent del CMSC.

 

INSCRIPCIONS