Inici » Activitats » Camins Jussà i Sobirà – Valls d’Àneu i Sant Romà de Tavèrnoles

Camins Jussà i Sobirà – Valls d’Àneu i Sant Romà de Tavèrnoles

Camins Jussà i Sobirà - Valls d'Àneu i Sant Romà de Tavèrnoles

Quan

4 de març de 2023    
00:00

Tipus d'activitat

Dies 4 i 5 de  març 2023

Sortida: 6.30 h del CAP de Sant Cugat en autocar. Dinar de carmanyola els dos dies. El primer dia parada per esmorzar. Allotjament i mitja pensió a l’Hotel Valls d’Àneu a Esterri d’Àneu.

Dissabte, 4 de febrer: Esterri d’Àneu, Son, ermita de Sant Just i Pastor, Guingueta d’Àneu, pantà de la Torrassa i Esterri d’Àneu. 

Itinerari: Sortirem caminant des del mateix poble d’Esterri d’Aneu. Aviat prenem l’antic camí empedrat que puja al poble de Son on fem una parada cultural per fer la visita guiada al conjunt romànic de Sant Just i Pastor. Seguim cap a Jou on prenem un tram del GR-11 que ens baixa a la Guingueta d’Àneu. Resseguim el pantà de la Torrassa i arribem a Esterri d’Àneu

Excursió circular amb bones vistes als cims de les valls d’Àneu i la plana d’Esterri. Molt interessant la visita a l’església de Sant just i Pastor que recentment ha estat restaurada.

Desnivell: +450/-550m

Distància: 16,2 km  

Temps caminada: 5 h i mitja

Dificultat tècnica: baixa

Dificultat física: mitja

Diumenge, 5 de febrer: Pont penjant de Guilleri, despoblat de sant Romà de Tavèrnoles, coll de Canaledo i Llavorsí. 

Itinerari: Començarem travessant el pont penjant de Guilleri que salva la Noguera Pallaresa. Seguim una estona pel costat del riu, aviat trobem l’antic camí que en constants llaçades i fort pendent ens acosta al despoblat de Sant Romà de Tavèrnoles, fem una curta visita.  Caminem amunt fins al coll de Canaledo. Comença  una forta baixada que ens deixa a Llavorsí, final de la sortida. Interessant i poc freqüentada ruta que ens permet conèixer el despoblat de Sant Romà, el 2011 encara tenia un habitant censat. Poc abans de Llavorsí passem per les restes d’un antic campament militar de la Guerra Civil. A Llavorsí possibilitat de menjar i beure alguna cosa.

En cap dels dos dies hi haurà les opcions de retallar el camí. No s’ha considerat necessari ni per la distància ni pel desnivell.

Desnivell: +854/-786

Distància: 10,4 km  

Temps caminada: 6 h

Dificultat tècnica: mitja

Dificultat física: mitja

Material : Botes o Calçat de Muntanya, roba d’abric, líquid, aigua. Dinar per els dos dies. Primer dia farem una parada per esmorzar.

Vocals: Marcel Albet i Àngels Font

Correu electrònic: marcelalbet@yahoo.es, mangelsfont@yahoo.es

Allotjament: Hotel  Valls d’Àneu a Esterri d’Àneu en règim de mitja pensió.

Què inclou la sortida: desplaçament  en autocar, hotel en règim  de mitja pensió i visita guiada al conjunt romànic de Sant Just i Sant Pastor

Assegurança d’accidents obligatòria. Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent del CMSC.

 

INSCRIPCIONS