Inici » Activitats » Curs: Entendre i gaudir de la música

Curs: Entendre i gaudir de la música

Curs: Entendre i gaudir de la música

Quan

5 d'octubre de 2022    
10:30 - 13:00

Tipus d'activitat

Curs de 3 sessions impartit per Rafael Esteve Alemany.

1) Dimecres, 5 d’octubre: Antonio VivaldiLes quatre estacions

2) Dimecres 19 d’octubre: Wolfgang Amadeus MozartLa Flauta Màgica

3) Dimecres 2 de novembre: Ludwig van BeethovenSimfonia núm. 6, “Pastoral”

Horari: de 10,30 a 13 h. (amb pausa)

Preu: socis 16€ (1 sessió) i 42€ (3 sessions) / No socis 19€ (1 sessió) i 51€ (3 sessions)

ENTENDRE I GAUDIR DE LA MÚSICA

Sovint les anomenades “grans obres” del patrimoni musical són també unes grans desconegudes, i no és fins que les escoltem en profunditat que elles mateixes ens revelen què hi ha més enllà d’un títol o un fragment celebèrrim. Us proposem viatge al seu interior perquè, lluny de considerar-les inaccessibles, les puguem sentir com a plenament vitals i properes. Aquesta és la vocació amb què van ser escrites i la raó de la seva permanència.

Dimecres, 5 d’octubre: Antonio VivaldiLes quatre estacions

En la música de Vivaldi s’hi respira una jovialitat i una energia que la fan eterna. Tanmateix, potser ens sorprendrà saber que tot i la seva fama actual, no ha estat sinó en un temps relativament recent que les seves peces han ressorgit a la llum.

Dimecres 19 d’octubre: Wolfgang Amadeus MozartLa Flauta Màgica

D’una manera gairebé unànime, La flauta màgica captiva els més menuts i commou l’oient adult. Per què? Potser perquè sota l’aparença d’un conte deliciosament esbojarrat, ens endinsa en un món de símbols que recull les aspiracions més elevades de l’ésser humà.

Dimecres 2 de novembre: Ludwig van Beethoven, Simfonia núm. 6, “Pastoral”

“Pintura musical” o “evocació de sentiments”…? En tot cas, la Pastoral, un dels cants més preciosos que s’han fet mai a la natura, supera qualsevol debat sobre la finalitat descriptiva de la música per culminar en un himne de gratitud.

Rafael Esteve Alemany: la seva formació i carrera artística l’han dut de l’orquestra simfònica a la docència, passant per la traducció oral i escrita especialitzada en musicologia. El 1998 va crear l’Aula Oberta de l’Escola Municipal de Música de Girona, un espai d’audició  musical obert a tots els interessats independentment dels seus coneixements previs. Aquesta intenció de compartir el coneixement més enllà del pur àmbit acadèmic, s’ha consolidat com a oferta cultural de la ciutat i ha estat l’origen d’altres projectes similars guiats per la mateixa filosofia. Donar a conèixer la música des d’una perspectiva humanística, és per a ell una prioritat vital i l’autèntic motor d’aquesta trajectòria.

INSCRIPCIONS