Inici » Activitats » Grup Capdemunt- Albirament d’ossos, Vall d’Aran

Grup Capdemunt- Albirament d’ossos, Vall d’Aran

Grup Capdemunt- Albirament d'ossos, Vall d'Aran

Quan

26 de maig de 2023 fins al 28 de maig de 2023    
Tot el dia

Tipus d'activitat

Dates:  divendres 26, dissabte 27 i diumenge 28 de 2023.

Hora i lloc de sortida:  Divendres 26, a les 9:00 h, del pont del Parc Central.

Hora prevista de tornada:  Diumenge 28, cap a les 19:00 h

Lloc: Albirament d’ossos, Vall d’aran

Allotjament: Hotel Vielha Baqueira

L’objectiu d’aquesta sortida és poder aguaitar ossos al Pirineu, cosa que és molt difícil. Per això hem contractat l’empresa Piros Explorer, de Ieltxu Azcárate. Ells s’encarreguen de recórrer el territori durant els dies i setmanes anteriors a la nostra visita, per tal de conèixer el comportament dels ossos i les zones per on passen. D’aquesta manera tindrem possibilitat de veure’ls, encara que de lluny, a l’altre costat de la vall on ens situarem, ja que són molt fugissers. Els guies ens acompanyaran durant les 4 guaites i l’excursió pel seu territori explicant-nos com viuen i com són.

Divendres 26 de maig: Anirem amb cotxes per l’A-2 fins a la sortida 460 a prop de Lleida, després per Alfarràs, Benavarri, Pont de Suert, túnel de Vielha i finalment Vielha (300 km, 3 h 30 m més aturades).

Després de dinar, anirem fins a la Vall de Toran per a trobar-nos amb el guia Ieltxu Azcárate i anar al lloc d’aguait per tal d’intentar veure els ossos. En acabar tornarem a l’hotel a sopar i dormir.

Dissabte 27 de maig: De matinada, amb el pícnic a la motxilla, anirem, una altra vegada a la Vall de Toran, o allà on ens indiqui el guia, per intentar veure els ossos. En acabar l’aguait, anirem a fer una excursió pel territori de l’os, no per veure’ls, sinó per veure a on viuen i trobar senyals d’ells. És possible que també trobem altres animals, com cérvols, cabirols, isards, galls fer, etc.

A última hora del matí, tornarem a l’hotel per descansar.

A la tarda farem un tercer aguait a la Val de Toran, abans de sopar i dormir a l’hotel.

Diumenge 28 de maig:

Una altra vegada, de matinada, amb el pícnic anirem a fer el 4t aguait per intentar veure ossos. En acabar, retornarem a Vielha i a casa.

Informació important: Estem mirant la possibilitat d’allotjar-nos al Refugi d’Era Honeria a la Val de Toran, inaugurada la seva remodelació el passat 1 d’abril, però que encara està tancat, o en un hotel de Les, per tal de reduir despeses.

Material necessari:  Equipament d’alta muntanya a la primavera, amb roba d’abrigar pels aguaits a la matinada, frontal, binoculars i aparells de fotos amb tele objectiu.

Preu inscripció soci CMSC federat FEEC:  100 Euros

Preu inscripció soci CMSC no federat FEEC:  106 Euros

Preu inscripció no soci CMSC federat FEEC:  130 Euros

Preu inscripció no soci CMSC no federat FEEC:  136 Euros

Viatge en:  Cotxes particulars (despeses compartides)

Guies: Piros Explorer, preu 180 Euros per persona els 3 dies.

Allotjament: Hotel Vielha Baqueira, c/ Aneto 1, Vielha, Vall d’Aran. Tel  973 638 000. Preu 59 Euros/dia en mitja pensió  i habitació doble. Possibilitat d’habitació individual a 90,5 Euros/dia.

Assegurança d’accidents obligatòria:  Llicència A de la FEEC o equivalent

Inscripcions:  A l’oficina en línia o a la recepció del Club

Nota:  Enviar WhatsApp al vocal per controlar nombre d’inscrits i reserva de l’allotjament.

Mapa:  Vall d’Aran 1:25000 (Editorial Alpina)

IMPORTANT:  Durant l’excursió, els participants han d’anar agrupats i a prop del vocal,  que marca el ritme de la marxa seguint la ruta prevista. També han d’estar al corrent de la situació dels altres, per si en algun moment algú pogués necessitar ajuda.

Responsabilitat:  Tots els participants som els únics responsables de nosaltres mateixos. Els vocals coordinadors no són guies de muntanya, tan sols coordinen la sortida, horaris de trobada, reserves d’allotjament i logístiques vàries.

Observacions:  S’obrirà un grup de WhatsApp per informació de la sortida. La normativa sobre inscripcions a activitats, i eventuals baixes, es troba al Reglament de Règim Intern del Club.