Inici » Activitats » Grup Capdemunt- Congost de Mont-Rebei (Ribagorça)

Grup Capdemunt- Congost de Mont-Rebei (Ribagorça)

Grup Capdemunt- Congost de Mont-Rebei (Ribagorça)

Quan

22 d'abril de 2023 fins al 23 d'abril de 2023    
Tot el dia

Tipus d'activitat

Dates:  dissabte 22 i diumenge 23 d’abril del 2023

Hora i lloc de sortida:  7:30 hs, del pont del Parc Central (C. Manel Farrés / c. Pere Serra).

Hora prevista de tornada:  19:00 hs

 

Dissabte 22 d’abril:

Anirem amb cotxes per l’A-2 fins a la sortida 460 a prop de Lleida, després per l’N-230, a Alfarràs, Benabarre i Viacamp. Aquí agafarem el desviament al poble de Viacamp i després per pista asfaltada fins a l’Estall i Collado de Ramis, on aparcarem (230 km, 2 h 45 m més aturades).

Montsec de lEstall:  Des del Collado de Ramis (908 m) ascendirem al Pas de San Miguel i al pic Montgai o Montsec d’Estall (1331 m). Des del cim tindrem una gran vista panoràmica: cap al nord el Turbón, Cotiella, Monte Perdido. A l’est, sobresurten les parets del Montsec d’Ares. Al sud, el Pantà de Canelles, la Sierra Sabinós i, si el dia és clar, els Ports de Beseit o el Montsant. A l’oest, Benabarre, Sierra de la Carrodilla, Tozal de Guara i, en dia clar, el Moncayo. https://montsecdearagon.com/montsec-de-lestall-historia/

Desnivell: +/- 450 m

Distància:  5 km, anada i tornada

Durada: 3 h

Dificultat tècnica: Baixa

Dificultat física:  Baixa

Anirem en cotxe fins a l’aparcament de Montfalcó.

Camí equipat de les Cireres d’Arboç:  Anirem fins a l’ermita de Santa Quitèria, magnífic mirador del pantà de Canelles. Des d’aquí baixarem fins al pantà i ascendirem després, seguint els punts blaus, pel camí equipat amb cadenes i cable. És necessari portar casc i convenients guants curts.

Informació en el webs:

https://www.rocjumper.com/camino-equipado/cami-cireres-arboc-montfalco/?utm_source=leaflet&utm_medium=popup&utm_campaign=c-arboc, https://www.alberguemontfalco.com/  i  https://jombigwall.com/cireres/

Desnivell: +/- 300 m

Distància:  3,5 km, anada i tornada

Durada: 3,5 h

Dificultat tècnica: Alta

Dificultat física:  Alta

Depenent de l’horari i el temps és possible que intercanviem l’ordre d’aquestes dues activitats. En acabar, anirem en cotxe fins a la carretera N-230 i Puente de Montañana, a sopar i dormir.

Diumenge 23 d’abril: 

Tornarem amb els cotxes fins a l’aparcament de Monfalcó.

Congost de Mont-rebei:  El camí baixa pel costat de la muntanya del Montsec de l’Estall fins al penya-segat de Mont-rebei, on dos trams de passarel·les penjants ens porten fins al pont penjant per sobre del Noguera Ribagorçana. Una vegada al costat oriental, pel camí fressat a la roca, ascendirem fins a la Cova Colomera i descendirem fins a un altre pont penjant per arribar a La Masieta. Farem la tornada pel mateix camí.

Desnivell: +/- 515 m

Distància: 16 km, anada i tornada

Durada: 6 h

Dificultat tècnica:  Mitjana

Dificultat física:  Baixa

 

Material necessari: El de mitja muntanya a la primavera i bon calçat de muntanya. És necessari portar el dinar dels 2 dies. Casc i guants pel camí equipat.

Vocal: Eugenio Calderón  i  Laura Sanz

Correu electrònic: calderoneugenio1@gmail.com  i  rasalaura@hotmail.com

Preu inscripció soci CMSC federat FEEC A:  40 €

Preu inscripció soci CMSC no federat FEEC:  46 €

Preu inscripció no soci CMSC federat FEEC A:  60 €

Preu inscripció no soci CMSC no federat FEEC:  66 €

Viatge en:  Cotxes particulars (despeses compartides)

Allotjament: Hostal Condes de Ribagorza, ctra. de Viella, s/n, 22584 Puente de Montañana, Huesca. Preu mitja pensió 56 Euros persona. Tel. 974542150 (Cristina).

Assegurança daccidents obligatòria:  Llicència A de la FEEC o equivalent.

Inscripcions:  Una vegada feta la inscripció, enviar un WhatsApp als vocals per controlar nombre d’inscrits i reserva de l’allotjament. S’obrirà un grup de WhatsApp per informació de la sortida. La normativa sobre inscripcions a activitats, i eventuals baixes, es troba al Reglament de Règim Intern del Club
https://www.cmsc.cat/wp-content/uploads/2022/10/REGLAMENT-DE-RE%CC%80GIM-INTERN-CMSC.pdf )

Mapes: Montsec de l’Estall 1:20.000 – Congost de Mont-rebei 1:15.000 (Editorial Piolet)

IMPORTANT:  Durant l’excursió, els participants han d’anar agrupats i prop del vocal, que és qui marca el ritme de la marxa seguint la ruta prevista. També han d’estar al corrent de la situació dels altres, per si en algun moment algú pogués necessitar ajuda.

Responsabilitat:  Tots els participants som els únics responsables de nosaltres mateixos. Els vocals coordinadors no són guies de muntanya, tan sols coordinen la sortida, horaris de trobada, reserves d’allotjament i logístiques vàries.