Inici » Activitats » Grup Capdemunt: Peña Montañesa i Canal del Cinca (Bielsa – Huesca)
grup capdemunt

Grup Capdemunt: Peña Montañesa i Canal del Cinca (Bielsa – Huesca)

Grup Capdemunt: Peña Montañesa i Canal del Cinca (Bielsa - Huesca)

Quan

17 de maig de 2024 fins al 19 de maig de 2024    
Tot el dia

Tipus d'activitat

Dates:  del 17 al 19 de maig del 2024

Lloc: Peña Montañesa i Canal del Cinca (Bielsa – Huesca)

Hora i punt de sortida:  divendres 17 a les 15:00 h. del pont del Parc Central (c. Manel Farrés / c. Pere Serra)

Hora prevista de tornada:  diumenge 19 cap a les 21:00 h. al mateix lloc de sortida.

Divendres 17 de maig:

Viatjarem amb els cotxes per l’A-2 fins a Lleida, després per l’A-22 fins a la sortida de Barbastro, N-123, i A-138 fins a Aínsa i Bielsa. 315 km, 3 h 45 m més aturades.

Sopar i dormir a l’hotel en habitacions dobles.

Dissabte 18 de maig:  Peña Montañesa

Es faran 2 grups. El més fort sortirà de l’aparcament del Monestir de San Victorián i l’altre, de La Collada Est, i ens trobarem tots al cim. La tornada la farem tots junts a San Victorián.

Els dos grups aniran des de Bielsa per la carretera A-138 fins a Escalona on ens desviarem cap a Laspuña i El Casal de Ceresa.

 Grup 1: Per carretera comarcal, fins a Los Molinos, Oncins i San Beturian o Victorián (1.040 m).

Ja a peu, pujarem pel camí que ens portarà a Poyuelo Alto, As Cotelleras, Os Plans, Cerro de Canal Major i cim de Peña Montañesa (2.295 m)

Desnivell:  +/- 1.255 m

Distància:  9 km

Duració anada i tornada:  8 h

Dificultat tècnica:  Mitjana / Alta

Dificultat física:  Mitjana / Alta

Grup 2: Ens baixarem al Casal de Ceresa i agafarem un taxi 4×4 que ens muntarà per pista fins a La Collada (1.550 m) L’empresa és Solomonte i el preu és de 80 Euros.

Des de La Collada, pel camí de la Cuesta Rasa de Arriba al Canal de la Fetxeta i sortirem a la cresta, a prop del Canal Major, al costat del cim de la Peña Montañesa (2.295 m). El retorn el farem tots junts a San Victorián.

Desnivell:  + 745 m / -1.225 m

Distància:  5 km

Duració anada i tornada:  7 h

Dificultat tècnica:  Mitjana/Alta

Dificultat física:  Mitjana

Tornada a Bielsa i passeig pel poble abans de sopar.

Diumenge 19 de maig:  Des de Bielsa a Tella pel Canal del Cinca

A les 9:00 hs, des del mateix aparcament del poliesportiu i de les piscines municipals de Bielsa (1.040 m), agafarem el GR 19.1. El seguirem durant uns 300 m, per desviar-nos a l’esquerra, per agafar el camí lineal del Canal del Cinca (PR-HU 137A), que seguirem fins a Tella. Aquest sender és el que es va utilitzar per construir (Any de Construcció 1959) i, després, mantenir el Canal del Cinca, que porta l’aigua des del pantà de Pineta fins a la central elèctrica de Lafortunada.

El camí va pel costat del canal i a vegades per sobre. Hi ha trams que no es pot passar pel canal i és necessari remuntar per la muntanya fins a trobar una altra vegada el canal.

El camí va rodejant la muntanya de Bachaco amb molt bones vistes dels pobles de la vall del Cinca i la Peña Montañesa. En arribar a La Sarra creuarem el GR-19 i continuarem fins a la carretera de Tella. Farem 1 km més per la carretera fins arribar al poble de Tella on dinarem i, un cop dinats, agafarem el servei de taxi per tornar a buscar els cotxes aparcats a Bielsa.

Cap a les 14 hs, dinarem al restaurant de Tella: La Posada de Silvan de Tella, 26 Euros menú més begudes a part.

A les 16:30 hs ens recolliran els taxis-furgoneta contractats.

Desnivell:  +/- 300 m (als tracks del Wiki el desnivell d’aquesta ruta surt erroni pel fet que quan es passa pels túnels el senyal del GPS rebota a la roca)

Distància:  15 km

Duració:  5 h

Dificultat tècnica:  Baixa

Dificultat física:  Baixa

Material necessari:  El d’alta muntanya a la primavera. Bon calçat i roba d’abric.

Preu inscripció soci CMSC federat FEEC:  50 Euros

Preu inscripció soci CMSC no federat FEEC:  57 Euros

Preu inscripció no soci CMSC federat FEEC:  80 Euros

Preu inscripció no soci CMSC no federat FEEC:  87 Euros

Viatge en:  Cotxes particulars (despeses compartides)

Allotjament:  Complejo Turístico Camping Bielsa, Carretera de Francia S/N, Bielsa. Tel. 974501008. Preu mitja pensió: 50 Euros/persona i nit.

Preu taxi:  De Tella a Bielsa (trajecte de 45 min) 50 Euros/furgoneta de 8 persones. Necessitarem dues 6,25 Euros/persona. Preu taxi de Ceresa a La Collada 80 Euros = 10 Euros/persona.

Preu inscripció inclou:  Bestreta de 50 Euros a compte pagant la resta allà. A l’hotel es pot pagar amb targeta.

Mapes:  Ordesa i Monte Perdido / Cotiella i Peña Montañesa  1:25.000 (Editorial Alpina)

Tracks:  De moment no es faciliten. La ruta del Canal del Cinca és molt clara sense pèrdues possibles.

Assegurança d’accidents obligatòria:  Llicència A de la FEEC

Els socis i sòcies tindran preferència en fer la inscripció fins l’última setmana abans de la sortida. Un cop transcorregut aquest termini i, sempre i quan quedin places disponibles, els no socis també es podran inscriure. 

Nota:  Enviar un WhatsApp als vocals: Sònia Moreno (650687513) i Eugenio Calderon (629792959) per controlar nombre d’inscrits, reserves del refugi i cotxes disponibles.

Observacions:  Portar el dinar pel dissabte. Obrirem un grup de WhatsApp per informació de la sortida.

Per saber més sobre la història del Canal del Cinca es recomana visitar el web del Centre d’Estudis de Sobrarbe: https://www.cesobrarbe.com/

IMPORTANT:  Durant l’excursió, els participants han d’anar agrupats i prop del vocal, que és qui marca el ritme de la marxa seguint la ruta prevista. També han d’estar al corrent de la situació dels altres, per si en algun moment algú pogués necessitar ajuda. Sempre anirem agrupats i en cap circumstància es deixarà de banda o sola a cap persona, especialment si es troba en problemes (possible lesió, ritme lent, falta d’experiència, por, inseguretat per passar-superar algun tram, etc.). La cohesió de grup és cabdal.

Responsabilitat:  Tots els participants som els únics responsables de nosaltres mateixos. Els vocals coordinadors no són guies de muntanya, tan sols coordinen la sortida, horaris de trobada, reserves d’allotjament i logístiques vàries.

INSCRIPCIONS