Inici » Activitats » Grup de Senders – 1a etapa de la Volta a Catalunya (De Sant Cugat a Montcada)

Grup de Senders – 1a etapa de la Volta a Catalunya (De Sant Cugat a Montcada)

Grup de Senders - 1a etapa de la Volta a Catalunya (De Sant Cugat a Montcada)

Quan

24 de febrer de 2024    
08:00 - 15:30

Tipus d'activitat

Descripció de la sortida:

Itinerari de la sortida. Trobada a les 8’00 hores davant la Seu del Club, parlament del President Joan Bel, en acabar Coca i Xocolata pels participants. Ens dirigirem després al Monestir de Sant Cugat a on l’ historiador Domènec Miquel, donarà una breu informació del mateix així com del Pi d’en Xandri, Torre Negra i Can Borrell. Seguirem per pistes fins creuar la Carretera BV-1416, arribarem a l’Àrea de Can Coll, (parada per esmorzar). Seguirem per pistes fins creuar  el pont de l’autopista Sabadell/Terrassa, d’aquí fins al l’Àrea del Parc del Turó de Montcada i Reixac, (parada per a dinar), reprenem la caminada fins al costat del cementiri de Montcada, on donarem per acabada aquesta primera etapa de la  Volta a Catalunya. Pujarem a l’Autocar per tornar a Sant Cugat. Seguirem els GR-6, 173 i 92.

Hora i lloc de sortida: 8:00 hores davant seu del CMSC.

Hora prevista de tornada: 15:30 hores.

Desnivell: 540 metres aprox.

Distància:  13’500 kms aprox.

Temps de caminada:  6h 30 min aprox

Dificultat tècnica: baixa, cal estar en forma física apropiada per fer aquesta caminada.

*Material necessari:  botes o calçat de muntanya, paraventbastons, esmorzar, aigua, alguna peça de fruita i Fruits Secs.

NOTA: activitat condicionada a la previsió meteorològica.

Preu soci:  8€ (inclou el viatge en autocar de tornada a Sant Cugat)

Preu no soci: 12€  (inclou el viatge en autocar de tornada a Sant Cugat)

Vocal:  Josep M.ª Aymà, jaymaau@hotmail.com

Coordinadors:  Josep M.ª Bordas, (josebordas@gmail.com), Antònia Sans (8795asb@gmail.com)  i Daniel Sans.

Assegurança d’accidents obligatòria. Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent del CMSC.

Els socis i sòcies tindran preferència en fer la inscripció fins l’última setmana abans de la sortida. Un cop transcorregut aquest termini i, sempre i quan quedin places disponibles a l’autocar, els no socis també es podran inscriure.   

IMPORTANT: Durant la sortida, els participants han d’anar agrupats i a prop del vocal, aquest marca el ritme de la marxa seguint la ruta prevista. També han d’estar al corrent de la situació dels altres, per si en algun moment algú pogués necessitar ajuda.

Responsabilitat: Tots els participants som els únics responsables de nosaltres mateixos. Els vocals coordinadors no són guies de muntanya, tan sols coordinen la sortida, horaris de trobada i logístiques varies. Cal destacar que és un treball totalment voluntari.

INSCRIPCIONS

Material enviat per persones que han fet aquesta activitat

La Volta a Catalunya comença amb bon peu amb gairebé una cinquantena de participants en les dues primeres etapes.

El dissabte 24 de febrer se li va donar tret de sortida a la volta a Catalunya amb la primera etapa. Aquesta sortia des de Sant Cugat i anava fins a Montcada. Van ser un total de 13,50 km amb un desnivell de 540 m.

No s’ha descuidat el fet cultural per a on s’ha caminat. En la primera etapa es va passar pel Monestir de Sant Cugat, el Pi d’en Xandri i Can Coll.

Recull d’imatges de la sortida: