Inici » Activitats » Grup de Senders – Camí dels Nyerros. 12a etapa: Ogassa-Coll de Pal-Pardines

Grup de Senders – Camí dels Nyerros. 12a etapa: Ogassa-Coll de Pal-Pardines

Grup de Senders - Camí dels Nyerros. 12a etapa: Ogassa-Coll de Pal-Pardines

Quan

28 de gener de 2023    
Tot el dia

Tipus d'activitat

12ena etapa: Ogassa – Coll de Pal- Pardines.

Descripció de la sortida:

Sortirem d’Ogassa capital de Surroca de Baix, per seguir un dels itineraris que puja al veïnat de Prat del Pinter, fins a la cruïlla de Sant Martí passant pels Masos de Cal Secretari i Ca l’Enric, on seguirem a la dreta fins a l’Ermita de Sant Martí de Surroca (1240 metres), que la passarem pel davant. Continuarem pujant suaument fins a la desviació del Mas de Fogonella, més endavant la pista és de terra, un breu descens creuarem un torrent fins a la Font de la Roda en un revolt.

El camí comença a remuntar fent llaçades, amb una forta pendent arribarem al Refugi Forestal de Montserrat (1619 metres), enclavat al mig d’una Coma que forma el Coll de Pal, lloc per fer una petita parada. Una amplia pista amb forta pendent ens portarà fins al Coll de Pal (1772 metres), punt més alt de la sortida, pas entre les Valls de Camprodon i Ribes de Fresser. Seguirem pel PR C-189, que davalla a la Collada Verda, passarem pel costat d’un niu de franctiradors de la Guerra Civil, on davant veurem el Puig de Balandrau. Descendim pel rasos herbosos fins a la pista que revolta el Tossal de la Collada Verda, marxant a l’esquerra arribarem al Coll, on iniciarem la davallada a la població de Pardines, creuarem diversos torrents deixant a la dreta la Cabana d’en Vinyes, més tard els veïnats de Puigsac i Vilaró creuarem el torrent Vell de d’Infern, per més tard entrar a la població de Pardines (1230 metres), pel costat del cementiri deixarem el corriol de les Mines del Serrat de la Guilla, seguirem pels carrers de Camprodon i Major fins l’Església de Sant Esteve, Plaça del Padró.

NOTA: En cas de que les condicions meteorològiques, no fossin les adients, es faria el GR-179 (Camí dels Maquis), l’Etapa: Santuari de Queralt – Casserres, 16’700 Quilometres, +314-820 metres de desnivell. La setmana del 23 al 27 se informaria del canvi.  

Hora i lloc de sortida: 7:20 hores del matí. A la parada del bus davant del CAP.

Hora prevista de tornada: 18:15 hores.

Desnivell: +930/-654 m. aproximadament.

Distància:  15 quilometres.

Temps de caminada: 6 hores aproximadament, incloent les parades i dinar.

Dificultat tècnica: Mitjana.

Dificultat física:  Mitjana.

Material necessari: Mascareta, botes o calçat de muntanya, paravents, pals, esmorzar, dinar, aigua, alguna peça de fruita i fruits secs.

Preu soci:  20€ fins

Preu no soci: 28 fins

Vocal:  Josep M.ª Bordas.   Correu electrònic: josebordas@gmail.com

Viatge en: Autocar.

Assegurança d’accidents obligatòria. Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent del CMSC.

INSCRIPCIONS