Inici » Activitats » Grup Marmota – Dolmen de Ca l’Arenes (Parc del Montnegre Corredor)

Grup Marmota – Dolmen de Ca l’Arenes (Parc del Montnegre Corredor)

Grup Marmota - Dolmen de Ca l'Arenes (Parc del Montnegre Corredor)

Quan

24 de març de 2024    
08:00 - 14:30

Tipus d'activitat

Diumenge 24 de març del 2024

Hora de sortida: 8h. davant cinemes de Sant Cugat

Hora prevista de tornada: 14:30h.

Viatge d’aproximació:  Anirem amb cotxes per AP-7, sortida de Llinars del Vallès, direcció Dosrius. En aquesta carretera cal desviar-se per entrar al Parc a través d’una pista asfaltada en direcció al Santuari del Corredor que arribarà a Can Bosc.

Descripció de la sortida:  L’itinerari del dolmen de Ca l’Arenes té el seu punt de sortida i arribada a Can Bosc, el municipi de Dosrius. El dolmen té una antiguitat de 5000 anys i és un dels principals monuments megalítics presents del Montnegre i Corredor. Aquest itinerari circular hi arriba a través d’agradables senders, tot travessant boscos mediterranis on també es poden veure altres elements patrimonials típics de les zones forestals i vestigis d’activitats industrials ja extingides als nostres dies, com els pous de glaç. El punt de partida de la ruta és Can Bosc, un mas del segle XVI que conserva els elements característics de les masies tradicionals de la zona. Des d’allà, cal seguir els senyals blaus del recorregut per gaudir d’una deliciosa caminada per aquest sector del parc coronat pel santuari del Corredor, a 633m d’alçada, a pocs metres de distància del cim de la serra del Corredor.

Desnivell:  +/- 350m

Distància:  9,5 km

Durada:  3h i 45 min

Dificultat tècnica:  Baixa

Dificultat física:  Mitjana/Baixa

Material necessari:  Bon calçat, esmorzar i aigua.

Preu soci CMSC federat FEEC:  0 Euros

Preu soci CMSC no federat FEEC:  3 Euros

Preu no soci CMSC federat FEEC:  10 Euros

Preu no soci CMSC no federat FEEC:  13 Euros

Viatge en:  En cotxes  particulars (despeses compartides)

Assegurança d’accidents obligatòria:  Llicència A de la FEEC o equivalent.

Inscripcions:  A l’oficina en línia o a la recepció del Club.

Vocal:  Agnès Pros      Correu electrònic:  agnes.pros@gmail.com

 

Nota:  Avisar al vocal qui pugui portar cotxe.

Baixa de l’activitat:  En cas de donar-se de baixa de l’activitat se seguiran les determinacions del Reglament intern del Club Muntanyenc Sant Cugat del Vallès.

Important:  Durant l’excursió, els participants han d’anar agrupats i prop del vocal, que és qui marca el ritme de la marxa seguint la ruta prevista. També han d’estar al corrent de la situació dels altres, per si en algun moment algú pogués necessitar ajuda.

 Responsabilitat:  Tots els participants som els únics responsables de nosaltres mateixos. Els vocals coordinadors no són guies de muntanya, tan sols coordinen la sortida, horaris de trobada, reserves d’allotjament i logístiques vàries.