Inici » Activitats » Grup Muntanya: Montseny
grup muntanya

Grup Muntanya: Montseny

Grup Muntanya: Montseny

Quan

14 d'octubre de 2023    
07:00 - 20:00

Tipus d'activitat

Lloc: Montseny, de Coll de Sant Marçal a Coll de Sobrevia

Hora sortida: 7:30h CAP de la Mina

Hora prevista tornada:  17:30-18h aprox

Recorregut:

Des del Coll de Sant Marçal (1.106 m) pujarem pel camí del GR 5-2 fins a Coll Pregon. Des del Pregon anirem ascendint fins arribar al cim del Matagalls (1.696m), el punt més àlgid del recorregut. Des d’aquest punt, començarem a descendir seguint el GR 5-2 fins al coll d’abans del Turó d’en Besa (1.365m). Un cop arribats a aquest turó ens desviarem en direcció Sud vers el Pla d’en Besa i el Pla de Cinc Sous, el Turó dels Esqueis, Collet de Font Pomareta i Collet de les Garrotades, a on prendrem la pista que baixa per la Serra de Font Pomareta i la Serra de Sobrevia. Passarem pel Matagalls Xic i arribarem a la carretera de Seva, al Coll de Sobrevia, a on ens esperarà l’autocar (735m aproximadament).

L’interès d’aquesta sortida és en relació amb el canvi de vegetació al llarg del recorregut. Des del bosc de faigs durant l’ascens al Matagalls, passant pels prats de alta muntanya, al començament del descens, i el bosc de alzines i pins amb roures i castanyers en el descens vers Seva. És durant aquesta època de la tardor quan el bosc està més bonic reflectint diferents tonalitats cromàtiques passant pel verd al marró a coloracions vermelloses i groguenques.

Places limitades: 40 persones

Desnivell: ascens 600m / descens 1000 m

Distància: 14 km

Temps de caminada: 6 h aproximadament.

Dificultat tècnica:  Baixa.

Dificultat física: Mitja.

Preu soci federat: 20€

Preu soci No federat: 23€

Preu No soci federat: 30€

Preu No soci No federat: 33€

El preu de la sortida s’incrementarà 2€ a partir del dilluns 9 d’octubre.

Vocal:  Eugenio Calderon.

Transport en autocar

Mapa: Montseny, Ed. Alpina

Nota:  Obrirem un grup de WhatsApp per mantenir informats als participants

IMPORTANT:  Durant l’excursió, els participants han d’anar agrupats i a prop del vocal,  aquest marca el ritme de la marxa seguint la ruta prevista. També han d’estar al corrent de la situació dels altres, per si en algun moment algú pogués necessitar ajuda.

Responsabilitat:  Tots els participants som els únics responsables de nosaltres mateixos. Els vocals coordinadors no són guies de muntanya, tan sols coordinen la sortida, horaris de trobada, reserves d’allotjament i logístiques vàries.

Assegurança d’accidents obligatòria. Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent del CMSC.