Inici » Activitats » CANCEL·LADA PER PREVISIÓ METEOROLÒGICA Grup Pas a Pas: Caminada per la Vall de Lord (Guixers)

CANCEL·LADA PER PREVISIÓ METEOROLÒGICA Grup Pas a Pas: Caminada per la Vall de Lord (Guixers)

CANCEL·LADA PER PREVISIÓ METEOROLÒGICA Grup Pas a Pas: Caminada per la Vall de Lord (Guixers)

Quan

13 de maig de 2023    
07:00 - 19:00

Tipus d'activitat

CANCEL·LADA PER PREVISIÓ METEOROLÒGICA
Dissabte, 13 de maig 2023

Vocal: Carmen Garay Ferrer

Sortida:   a les 7 h a la parada del autobús del CAP de la Mina.

Hora prevista de tornada:  cap a les 19:00 h

Descripció sortida:

L’autocar ens deixarà al municipi de Guixers, on iniciarem la caminada, travessarem el riu Aigua de Valls i aviat  arribarem a Cal Badia. Ens començarem a enfilar seguint una costeruda pista.

Aviat la deixarem per seguir per l’antic camí que comunicava les cases del Vancelló i La Pera amb el nucli de Valls. Podrem albirar a la nostra esquerra la propera casa de Maçaners i al fons, a la llunyania, el Pedraforca. Seguirem pujant pel camí  fins que arribem a la casa de La Pera estratègicament situada al cap d’un turó amb unes magnífiques panoràmiques de les muntanyes de Busa, els Bastets i fins i tot del santuari de Lord. Seguirem l’itinerari per arribar cap a  l’església de Sant Esteve de Sisquer a la que hi arribarem trescant per un curt però costerut camí. Situada en un promontori és una de les parròquies més antigues de la vall de Lord. Des de molt aviat depengué del monestir de Sant Llorenç de Morunys.

Abans d’arribar al fons de la vall la deixarem per fer una visita en un dels indrets més poc coneguts i alhora emblemàtics d’aquests tocoms, la bauma de Cal Sagarra. Fou la darrera bauma habitada de la Vall de Lord. Després de fer aquesta interessant visita seguirem caminant pel camí que comunicava la balma amb el Molí de La Corriu i de Montcalb i   per la pista que dona accés a la resclosa arribarem al Gorg de l’Olla, un estret de roques per on el riu li costa de passar i forma un profund gorg d’aigües escumejants. A poc a poc la vall es va obrint. Deixem la pista i baixem a creuar de nou el riu. Seguim per un caminet que segueix paral·lel al riu, molt utilitzat pels pescadors.

Aviat observarem a l’altra riba el conjunt d’edificacions de la casa del Riu de Valls. Passarem pel costat de la fonteta de Cal Sastre i ens anirem endinsant a la planúria de Valls amb les cases de Cal Sastre, Ca l’Enric i Cal Teuler. Trescant plàcidament pel costat del riu arribarem de nou al punt de sortida, al costat de l’església romànica de Santa Maria de Valls.

Desnivell:  +/- 500 m

Distància:  14,30 Km

Durada: de 5 a 6 hores de caminada, segons les parades.

Dificultat tècnica:  baixa.

Dificultat física:  baixa – mitja.

El preu de la sortida s’incrementarà 2€ a partir del dilluns 8 de maig

Viatge en: autocar compartit amb grup muntanya.

Material necessari:  Bones botes, prou aigua i menjar, roba adient per muntanya, etc..

Assegurança d’accidents obligatòria. Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent del CMSC.