Inici » Activitats » Roca i Neu: Turbón per Las Vilas del Turbón (2492m)

Roca i Neu: Turbón per Las Vilas del Turbón (2492m)

Roca i Neu: Turbón per Las Vilas del Turbón (2492m)

Quan

23 de setembre de 2023 fins al 24 de setembre de 2023    
Tot el dia

Tipus d'activitat

Cap de Setmana 23/24 Setembre 2023

Nom de la Sortida / lloc: Turbón per Las Vilas del Turbón, 2492 m

Vocal: Mònica Cambray

Email: monica_cambray1@hotmail.com

Tfon: 609394047, prioritari per contactar.

Descripció de l’itinerari:

Dissabte 23 de setembre: Des de Sant Cugat ens desplaçarem en cotxes propis fins a Campo, o Serraduy 250 km aprox, 3 h. Soparem i dormirem a lloc. El lloc es reservarà en funció dels inscrits, a Campo o a Serraduy, a hotel/hostal.

Diumenge 24 de setembre: Des de Campo/Serraduy ens dirigirem en cotxe a Las Vilas del Turbon, passat el balneari i la planta embotelladora arribem als apartaments La solana, aparquem els cotxes.
Iniciem la ruta cap al Turbon pel Port de las Aras, PR 133, itinerari senyalitzat amb marques grogues i blanques (Port de las Aras) i vermelles (Turbon). Arribem a la Fuen de Canals i, seguint les marques vermelles ens dirigim cap a la paret del massís, que enfilem per un pas estret però sense dificultat. Ja a dalt anirem fent tota la volta passant sota el pic de Aligas i del Turbonet, per sobre de la Vall de Sant Adria, fins a arribar al coll de Porroduno, on desemboca la canal de la Vall, fins a arribar al cim. Tornem pel mateix camí.

Desnivell: +1100 m /-1100m

Distància:  13 km

Temps aprox: 6 – 7  h.

Número Places disponibles: 6

Dificultat tècnica: Baixa

Dificultat física: Mitja

 

Material necessari els dos dies: Farmaciola, manta tèrmica, menjar, beguda (no hi ha punts d´aigua al llarg del camí), telèfon mòbil carregat, frontal (i piles recanvi). Vestimenta i calçat adient per mitja muntanya, segons meteo. Protecció: ulleres de sol, gorra, cremes solars.

Cada persona ha de ser autònoma en menjar i beguda del diumenge 24.

L’assistència a la sortida representa conèixer els riscos generals de les activitats que es desenvolupen al medi natural, que el participant ha estat informat de tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament comprometent-se a col·laborar activament en el bon funcionament de l’activitat

Hora i lloc del punt de trobada: Dissabte 23, 16:00 hores al pont del Parc central, Carrer de Pere Serra. Hora prevista de tornada: Diumenge 24, entre les 19 i 21.00 h

Allotjament: Hotel/hostal a Campo o a Serraduy, segons inscrits es reservarà lloc.

Viatge en: Cotxes propis.

Cada persona ha de ser autònoma en menjar i beguda del diumenge 24.

Reunió informativa: No. La informació circularà a través de grup de Watsapp que es crearà a l’efecte per comentar la meteorologia o l’itinerari.

Preus: Segons lloc reservat, hotel/hostal a Campo o a Serraduy. Entre 30-40 euros pp, es pagarà a lloc.

Assegurança d’accidents : Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent (mínim), o assegurança temporal a través del CMSC.

 

Mapa i bibliografia:

  • Mapa Excursionista El Turbón Alto Valle de Isábena. Escala 1:25.000. Edita: Editorial Alpina.
  • El Turbón. La montaña de los pastores. Eloi Saula. Editorial Pirineo
  • https://turismoribagorza.org/es/

 

 

INSCRIPCIONS