Inici » Activitats » Grup Muntanya- Travessa de la Serra dels Tossals a l’Espunyola
grup muntanya

Grup Muntanya- Travessa de la Serra dels Tossals a l’Espunyola

Grup Muntanya- Travessa de la Serra dels Tossals a l'Espunyola

Quan

13 d'abril de 2024    
06:55 - 19:00

Tipus d'activitat

Descripció de la sortida:
Variada sortida en la qual gaudirem de diferents paisatges i diversa vegetació.
Sortirem caminant de l’aparcament del Tunel de la Mina de Capolat (BV-4241) i per un vessant d’una bonica fageda ombrívola ens n’anirem apropant a la carena de la Serra dels Tossals en direcció oest, gaudint de vistes del Pedraforca, Serra del Cadí i d’Encija i Serra de Busa, canviant la vegetació a pinedes i alzinars.
Ens enfilarem dalt de la carena, i agafarem el GR-1, que ja no abandonarem, en direcció est, amb vistes aleshores de la plana del Baix Berguedà, Sant Llorenç del Munt i Montserrat, i farem el fàcil cim del Tossal de Trasserra(1526m) (100 cims), continuant fins a arribar a l’antic santuari i hostatgeria de la Mare de Déu dels Tossals, del segle XIV i avui en runes(1445m) i estupenda panoràmica.
Des d’aquí baixarem pel Grau dels Tossals seguint el GR-1 ja fins a L’Espunyola, passant per l’església de Sant Martí de Capolat, paisatge ara planer i de prats.
Ara ja per un bon tram de pista anirem baixant passant pel petit Salt del Sallent i per sender pedregós arribem a l’església dels Sants Metges i poc després a l’Ajuntament de L’Espunyola, on ens recollirà l’autocar.C-26)
Farem breu parada a Cal Rosal per prendre cafè a l’anada

Hora i lloc de sortida: 6.55h del CAP de Sant Cugat o a les 7:00h al Park ant Ride Sant Cugat, Av. Roquetes, 21.

Hora prevista de tornada: 19.00 h

Desnivell:  + 688m. –  1074m.

Distància: 17 Km

Temps de caminada:  8 h aprox. incloent menjar .

Dificultat tècnica: mitjana

Dificultat física: mitjana per la distancia recorreguda.

Material necessari: Aigua, dinar, bastons, bones botes, crema solar, gorra i capelina per si plou.

NOTA: activitat condicionada a la previsió meteorològica.

Preu soci:  20€

Preu no soci: 30€  

Transport en autocar.

Vocal: Eloisa Clavijo i Saül Pallejà.

Assegurança d’accidents obligatòria. Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent del CMSC.

Els socis i sòcies tindran preferència en fer la inscripció fins l’última setmana abans de la sortida. Un cop transcorregut aquest termini i, sempre i quan quedin places disponibles a l’autocar, els no socis també es podran inscriure.

A partir del 8 d’abril hi haurà un increment de 2€ en el preu de la inscripció.

IMPORTANT: Durant la sortida, els participants han d’anar agrupats i a prop del vocal, aquest marca el ritme de la marxa seguint la ruta prevista. També han d’estar al corrent de la situació dels altres, per si en algun moment algú pogués necessitar ajuda.

Responsabilitat: Tots els participants som els únics responsables de nosaltres mateixos. Els vocals coordinadors no són guies de muntanya, tan sols coordinen la sortida, horaris de trobada i logístiques varies. Cal destacar que és un treball totalment voluntari.

Track: 

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/travessa-de-la-serra-dels-tossals-de-capolat-a-la-espunyola-desde-tunel-de-la-mina-162377965

INSCRIPCIONS