Inici » Activitats » Grup Muntanya: Serra de Llaberia.
grup muntanya

Grup Muntanya: Serra de Llaberia.

Grup Muntanya: Serra de Llaberia.

Quan

10 de febrer de 2024    
08:00 - 17:00

Tipus d'activitat

Serra de Llaberia  (des de Capçanes): Capçanes-Portell de la Punta-Avioneta-Lo Grauet-Pedra Seca-Capçanes

Hora i lloc de sortida: hi haurà 2 punts de sortida i arribada per faciliar l’aparcament als que venen amb cotxe de fora de Sant Cugat.

  1. Davant CAP de Sant Cugat (Carrer la Mina), on sempre, a les 6:50h.
  2. NOU PUNT DE RECOLLIDA i ARRIBADA:  a les 6:55h. al PARK AND RIDE SANT CUGAT DEL VALLÈS, Avda. de les Roquetes, 21, 08173 Sant Cugat del Vallès, Barcelona coordenades: (41.480536538490526, 2.0940319152784372) 

Hora prevista de tornada: cap a les 18:30h.

Viatge en autocar.

Itinerari: Capçanes- Camí de Pratdip-Camí del Mas d’en Calàs-Portell de la Punta-Avioneta-La Desenrocada-Lo Grauet-Caseta de la Vall-Camí de les taules-Pedra seca-Capçanes.

Descripció sortida: sortirem de Capçanes pel camí de Pratdip fins el corral de Gavaldà on el deixem per continuar pujant a l’esquerra pel camí del Mas de Calàs. A la cota 450 m deixem el camí de l’esquerra i el de la dreta i pugem pel corriol que ens menarà al Portell de la Punta (700 m) Aquí anirem a l’esquerra seguim la cinglera, per terreny calcari -important bon calçat adherent de muntanya- per un corriol amb certes marques blanques i que a vegades es perd, fins trobar les restes de l’avioneta. Podem seguir la cinglera fins la Desenrocada o l’Enderrocada i lo Grauet o Portell del Llop o bé des de l’Avioneta baixar directament a lo Grauet on trobarem un pas equipat amb gairebé mitja dotzena de cadenes (aquí cal anar amb compte) que ens ajudaran a baixar de la cinglera, per dirigir-nos direcció nord al Mas d’en Cosme però, abans d’arribar-hi, hem de girar a l’esquerra, direcció oest i començar a pujar la cresta del Gall i baixar a la Caseta de la Vall. Per finalitzar agafarem el camí de les Taules i, després de passar per la ruta de Pedra Seca, tornar a Capçanes.

Desnivell: 700m

Distància: 14,5 km.

Durada: 7h.

Dificultat tècnica: mitjana alta pel terreny calcari de la cinglera i, per la baixada de la cinglera a lo Grauet, per un pas equipat amb cadenes.

Dificultat física: mitjana.

Material necessari: imprescindible calçat còmode i amb bona adherència, roba adient per caminar per la muntanya segons meteorologia, aigua i aliments per sortida d’un dia.

Vocal: Julián Rodríguez, jrodrisan28@gmail.com

Preu soci federat: 22€

Preu soci no federat: 25€

Preu no soci: 32€

Preu no soci no federat: 35€

Assegurança d’accidents obligatòria. Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent del CMSC.

Els socis i sòcies tindran preferència en fer la inscripció fins l’última setmana abans de la sortida. Un cop transcorregut aquest termini i, sempre i quan quedin places disponibles a l’autocar, els no socis també es podran inscriure i els socis tindran un increment de 2€. 

IMPORTANT:  Durant l’excursió, els participants han d’anar agrupats i a prop del vocal,  aquest marca el ritme de la marxa seguint la ruta prevista. També han d’estar al corrent de la situació dels altres, per si en algun moment algú pogués necessitar ajuda.

Responsabilitat:  Tots els participants som els únics responsables de nosaltres mateixos. Els vocals coordinadors no són guies de muntanya, tan sols coordinen la sortida, horaris de trobada, reserves d’allotjament i logístiques vàries.