Inici » Noticies » Camí de la Via Aran-Pirineu: 13a i 14a etapa (4 i 5 de maig 2024)

Camí de la Via Aran-Pirineu: 13a i 14a etapa (4 i 5 de maig 2024)

El passat cap de setmana del 4 i 5 de maig, els membres del Club Muntanyenc Sant Cugat van participar en una sortida excursionista que va servir per redescobrir una antiga ruta de comunicació entre França, Catalunya (Val d’Aran), i l’Aragó. Aquest camí, que havia estat un eix vital des de l’època medieval fins fa aproximadament 80 anys, abans de la construcció del túnel de Vielha, ha estat recentment senyalitzat com a part del recorregut d’excursionisme GR17.

La sortida va tenir lloc en la província d’Osca, iniciant-se a la presa d’El Grado i finalitzant a la localitat de Berbegal, lloc recordat per l’aventura tràgica del juliol de 2006. Els participants van recórrer un total de 37 quilòmetres amb un desnivell positiu de +850 metres i negatiu de -710 metres, a través de paisatges bucòlics que incloïen boscos i camps de vinyes, cereals i ametllers.

Les condicions meteorològiques van acompanyar aquesta sortida, mantenint-se la temperatura sota els 25 graus, la qual cosa va afavorir el desenvolupament de les etapes. Entre les activitats destacades de la sortida, es va realitzar una visita a la catedral de Barbastro el dissabte 4 de maig, així com a les vistes des del Monestir del Pueyo, i un dinar a Selgua el diumenge.

El Club ja està planejant la seva pròxima sortida per al 5 i 6 d’octubre. Aquesta futura aventura continuarà el camí des del poble de Berbegal fins a Osca, incloent visites a llocs històrics de la ciutat i passant pels petits pobles de Tusa, Fañanás, Ola, Tier i el Riu Flumen.