Inici » Noticies » Camí de la Via Aran-Pirineu – 4 i 5 de novembre

Camí de la Via Aran-Pirineu – 4 i 5 de novembre

Els dies 4 i 5 de novembre de 2023, el Grup dels Camins va viure una intensa caminada pel Camí Aran/Pirineu, un enllaç històric entre França, Catalunya (Val d’Aran) i l’Aragó. Aquesta ruta, amb una rica història que es remunta a l’època medieval, va ser redescoberta fa dos anys com a recorregut d’excursionisme, amb la denominació GR17, i està marcada de manera impecable amb pintura i pals indicadors.

Les etapes, que van tenir lloc en el territori de la província de Huesca al llarg del riu Isabéna, incloïen destins notables com el Monestir d’Obarra i El Soler. No obstant això, les inclemències meteorològiques van jugar un paper essencial en la seva execució. L’etapa entre Obarra i Serraduy es va veure reduïda a causa de la pluja i el fang constants, iniciant-se a Berranuy amb un desnivell considerable de +500m.

El pes addicional de botes i pantalons, carregats d’una capa extra de fang i aigua acumulada, va ser evidència dels desafiaments en aquesta jornada. Malgrat les esperances posades en un dia de sol, la segona etapa també es va haver d’acurtar, segons la informació local sobre trams amb excessiu fang, malgrat el poc sol després de les fortes pluges del dissabte.

Les panoràmiques del Vall del Riu Isabéna van recompensar l’entusiasme dels 23 caminants que van superar amb èxit les dues etapes. A més, una visita guiada a la catedral de Roda de Isabéna va enriqueir l’experiència, i les fotos capturades pels participants donen testimoni d’aquesta aventura.

Amb expectatives positives, el grup ja ha anunciat la propera sortida per al 2 i 3 de març del 2024, continuant el camí des del pintoresc pont medieval de Capella fins al encantador poble d’El Grado.

Rosa Maria i Silvano

Petit recull fotogràfic de la sortida: