Inici » Noticies » Camí Via Aran/Pirineu – 2 i 3 de febrer de 2024

Camí Via Aran/Pirineu – 2 i 3 de febrer de 2024

Ja hem explicat la història d’aquest camí i via de comunicació entre França, Catalunya (Vall d’Aran) i l’Aragó des de l’època medieval fins fa uns 80 anys (abans de perforar el primer túnel de Vielha) i que fa 2 anys s’ha tornat a descobrir i senyalitzar com recorregut d’excursionisme (GR17). Per cert senyalitzat de forma perfecta. Amb pintura i pals indicadors.

Les etapes s’han desenvolupat els dies 3 i 4 de febrer en territori de la província d’Osca, al llarg del Riu Isàvena, Riu Éssera, pantà de Barasona i del Grado. Passant pels pobles de Capella, Graus, la Puebla de Castro, Ubiergo fins al final de les etapes als afores de “El Grado”.

El paisatge molt bucòlic i els camins de terra i de pedra van acompanyar-nos durant gairebé tot el recorregut, excepte el pas, llarg, per Graus. El total dels km recorreguts va ser de 30 i els desnivells de +720 m i -840. Més difícils els de les baixades. La visita a la Bodega Obiergo del dissabte i la visita guiada pels voluntaris de l’ajuntament de la Puebla de Castro a la ciutat Romana del segle I (Curia i Termes) van ser força interessants per conèixer la tradició de la vinya i de les arrels històriques de la zona.
A continuació pengem una selecció de fotos fetes per uns quants participants durant les etapes.

La pròxima sortida del grup es farà al 4 i 5 de maig, continuat el camí des del poble de “EL GRADO” fins a BARBASTRE (visita a la catedral i museu) passant pel Monestir de “EL PUEYO” per acabar a BERBEGAL.
Salut!
Rosa Maria i Silvano

Petit recull fotogràfic de la sortida: