Activitats > Sortides

Camins del Jussà

Grup: Camins del Jussà

L’objectiu del nostre grup és conèixer la comarca del Pallars Jussà, des de la serralada dels Montsecs fins al Pirineu i des del riu Noguera Pallaresa al Noguera Ribagorçana. La subcomarca de la Terreta i la Conca de Tremp, les serres calcàries que l’envolten, les Serres de Castellet, de Sant Gervàs, el Roc de Benavent, la Vall Fosca, el pantà de Sant Antoni. El projecte s’emmarca en un conjunt de sortides de muntanya amb les quals, aprofitant camins antics, veïnals, PR, GR i altres, descobrirem carenes, colls, pics i visitarem diversos pobles d’aquesta comarca de gran valor natural, sobretot pel que fa a la gran quantitat d’aus rapinyaires que es poden veure.

Funcionament del grup

Fem sortides de dos dies, unes tres o quatre l’any. L’allotjament el fem en hotels i hostals a mitja pensió i el desplaçament amb autocar. El nombre de participants de cada sortida ve donat per la capacitat de l’hotel que s’hagi escollit i per la dificultat de la carretera, que pot condicionar la llargada de l’autocar. Acostuma a rondar la trentena.

Tipus de sortida

En les sortides, a més de conèixer el que la natura ja ens dóna, el fet cultural no queda al marge. Són una constant les visites a castells, ermites, museus i productes de la terra. La dificultat tècnica i física és mitjana. Sempre que es pugui, per facilitar la participació, s’intenta partir la caminada o oferir rutes alternatives.

Qui conforma el grup

El grup és obert i no hi ha límits ni en edat, ni en l’exigència, ni en l’experiència. Fins i tot pots participar sense ser soci/a. El nostre rang varia entre 7 i 80 anys. S’intenta adaptar la sortida amb dues exigències diferents per a donar cabuda a tothom.

FITXA TÈCNICA

Periodicitat de les sortides

Unes 3 sortides de dos dies l'any, depenent del calendari.

Rang aproximat de distància

De 15 a 25 km.

Desnivell positiu mitjà aproximat

Entre 400 i 1100 m.

Dificultat

MITJANA i MITJANA-ALTA

Hores aproximades de caminada per dia

Entre 6 i 8 hores.

Preu aproximat d’una sortida

Entre 90 i 120 € per persona, aproximadament. Pot afegir-s'hi un plus depenent de si hi ha alguna entrada a algun fet cultural o gastronòmic.

Hora i lloc de trobada més habitual

A la tarda de divendres o a primera hora del dissabte a la parada d'autobús de darrere el CAP del c/ de la Mina amb el c/ Salvador Espriu a Sant Cugat.

Tipus de transport més utilitzat

Autocar.

Material recomanable a dur a una sortida

Botes a sabates de trekking o de senderisme, roba d'abrigar i per la pluja, aigua, carmanyola, etc. Segons les característiques del/a participant i de la sortida.

Tipus d’assegurança necessària

A o B de la FEEC o equivalent.

Vocals responsables

Antònia Sans i Daniel Sans.