Inici » Sense categoria » Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial

Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial

Avui és 21 de març, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial.
Avui i cada dia, #ESPORTsenseRACISME 
Des del Club Muntanyenc ens adherim i us compartim el contingut del Manifest del món de l’esport 2024 en contra el Racisme.

MANIFEST DEL MÓN DE L’ESPORTCONTRA EL RACISME 2024 

En el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial ens manifestem perquè volem una societat justa, equitativa, cívica, veritablement democràtica i garant de drets.  

Volem una societat i un esport que respecti la dignitat humana i garanteixi la protecció davant qualsevol forma, acte o conducta de discriminació per raó de naixement, procedència, nacionalitat o pertinença a una minoria; raça, color de pell o ètnia; religió, conviccions o ideologia; origen cultural, nacional, ètnic o social; fenotip, o sentit de pertinença a grup ètnic.  

Volem un esport on les persones racialitzades i migrades estiguin representades, en tots els nivells, tant en els equips com en els càrrecs d’alt comandament dels clubs, i que puguin convertir-se en referents i font d’inspiració per a nens i nenes.  

Volem un esport divers que garanteixi la igualtat de tracte i d’oportunitats de totes les persones i la no discriminació. Un esport que representi totes les persones, amb un present i un futur compartit.  

Volem erradicar les violències al món de l’esport a través de mesures preventives i de sensibilització, com també amb un ferm compromís en la sanció i reparació dels comportaments violents.  

Volem un esport on els mitjans de comunicació assumeixin plenament la seva responsabilitat en la lluita contra el racisme, rebutjant la perpetuació d’estereotips racials i fomentant una cobertura inclusiva i respectuosa de totes les persones esportistes.  

Volem uns terrenys de joc, uns espais de pràctica esportiva i unes grades segures, inclusives, respectuoses, igualitàries i lliures de racisme.  Perquè com va dir Àngela Davis, destacada activista afroamericana lluitadora favor dels drets humans, contra a discriminació racial, “no n’hi ha prou en no ser racista, cal ser antiracista”, “si no ens atrevim a imaginar un món millor, mai el tindrem”.