Activitats

Escola d'excursionisme

Lleure i Muntanya

L’escola d’excursionisme del CMSC és una secció dedicada a l’educació en el lleure per a infants i joves mitjançant l’excursionisme. L’objectiu principal és formar infants i joves en el món de l’excursionisme i l’alpinisme mentre eduquem en valors de respecte cap a les altres i cap a la natura, ecologisme, solidaritat i pensament crític.

Aquesta secció neix l’any 1995, fruit de la inquietud d’un grup de persones de poder educar a les noves generacions en el muntanyisme i l’estima per la natura, i per donar-los l’oportunitat d’endinsar-se i gaudir de la muntanya de forma segura i conscient.

Aquesta activitat només està disponible per a socis i sòcies del CMSC, i es demana a totes les participants que es federin a la FEEC.

Grup de petits
Infants de 6, 7 i 8 anys (equivalent a 1r, 2n i 3r de primària)

 • Sortides de diumenge: periodicitat trimestral.
 • Sortida de cap de setmana: 1 per trimestre.
 • Colònies de Setmana Santa (4 dies).
 • Colònies d’Estiu (11 dies, juliol).

Grup de mitjans
Infants de 9, 10 i 11 anys (equivalent a 4t, 5è i 6è de primària)

 • Sortides de diumenge: 4 al trimestre.
 • Sortides de cap de setmana: 2 per trimestre.
 • Colònies de Setmana Santa (4 dies).
 • Campaments d’Estiu (11 dies, juliol).

Grup de grans 1
Infants de 12 i 13 anys (equivalent a 1r i 2n d’ESO)

 • Sortides de cap de setmana: 1 al mes.
 • Ruta de Setmana Santa (4 dies).
 • Ruta d’Estiu (11 dies, juliol).

Grup de grans 2
Infants de 14 i 15 anys (equivalent a 3r i 4t d’ESO)

 • Sortides de cap de setmana: 1 al mes.
 • Ruta de Setmana Santa (4 dies).
 • Ruta d’Estiu (11 dies, juliol).

PREUS

La forma de pagament consisteix en una quota trimestral de 25 euros pel material i un plus que suposa la meitat del cost de les sortides del primer trimestre. La resta del preu de la sortida la portaran els infants o joves en metàl·lic el dia de la sortida.

Aquest mètode serveix per incentivar l?assistència dels infants i joves a les excursions.

Quota trimestral de material:
1 germà/na = 25 euros
2 germans/es = 20  euros
3 germans/es = 15 euros

La quota de soci/a es paga a part.

o, presencialment,
a la recepció de la nostra Seu Social

Els infants i joves es divideixen amb quatre grups segons l'edat, i les activitats i sortides s'adapten als diferents rendiments.

QUÈ FEM?

L’Escola d’Excursionisme és gestionada per un grup de monitors i monitores que dediquen el seu temps a l’educació dels infants i joves de forma voluntària. És un equip jove, format per adults d’entre 18 i 25 anys (aprox.), característica valorada pels infants i joves en permetre’ls un model de referència i de vinculació amb l’adult alternativa a la que estableixen amb pares, mares o professorat.

L’equip de monitoratge disposa d’experiència i coneixements tècnics en excursionisme i alpinisme, havent-se format la majoria de les quals a l’Escola d’Excursionisme com a nens i nenes abans d’esdevenir monitors i monitores, i comptant amb titulació especialitzada en monitoratge en el lleure i especialització en esports de muntanya.

Els infants i joves es divideixen amb quatre grups segons l’edat, i les activitats i sortides s’adapten als diferents rendiments. L’activitat es realitza durant el cap de setmana, proposant una excursió d’un dia o sortida de dos dies amb nit (la periodicitat depèn del grup i del calendari proposat per l’equip de monitoratge), i també es realitzen colònies, campaments i rutes durant Setmana Santa i Estiu.

En el cas dels grups més petits, l’aprenentatge de muntanya es vehicula a través del joc, mirant que l’estona que passen a la natura esdevingui un temps alegre que els deixi un bon record.

Pel que fa als grups més grans, l’incentiu és gaudir de la muntanya conjuntament amb les amigues i amics, la llibertat que suposa la convivència en un espai allunyat del nucli familiar i l’assoliment de metes esportives com són coronar cims o fer rutes, tot descobrint paratges i indrets meravellosos.