Activitats

Escola d'excursionisme

Lleure i Muntanya

L’escola d’excursionisme del CMSC és una secció dedicada a l’educació en el lleure per a infants i joves mitjançant l’excursionisme. L’objectiu principal és formar infants i joves en el món de l’excursionisme i l’alpinisme mentre eduquem en valors de respecte cap a les altres i cap a la natura, ecologisme, solidaritat i pensament crític.

Aquesta secció neix l’any 1995, fruit de la inquietud d’un grup de persones de poder educar a les noves generacions en el muntanyisme i l’estima per la natura, i per donar-los l’oportunitat d’endinsar-se i gaudir de la muntanya de forma segura i conscient.

Aquesta activitat només està disponible per a socis i sòcies del CMSC, i, des d’Escola d’Excursionisme, es federen a la FEEC a totes les persones que hi participen.

Grup de petits
Infants de 6, 7 i 8 anys (equivalent a 1r, 2n i 3r de primària)

 • Sortides de diumenge: 2 per trimestre.
 • Sortida de cap de setmana: 1 per trimestre.
 • Ruta de Setmana Santa (4 dies).
 • Campaments d’Estiu (11 dies, juliol).

Grup de mitjans 1
Infants de 9 i 10 anys (equivalent a 4t i 5è de primària)

 • Sortides de cap de setmana: 1 al mes.
 • Ruta de Setmana Santa (4 dies).
 • Campaments d’Estiu (11 dies, juliol).

Grup de mitjans 2
Infants de 11, 12 i 13 anys (equivalent a 6è de primària i 1r i 2n d’ESO)

 • Sortides de cap de setmana: 1 al mes.
 • Ruta de Setmana Santa (5 dies).
 • Campaments d’Estiu (11 dies, juliol).

Grup de grans
Infants de 14, 15 i 16 anys (equivalent a 3r i 4t d’ESO i 1r de batxillerat)

 • Sortides de cap de setmana: 1 al mes.
 • Ruta de Setmana Santa (5 dies).
 • Campaments d’Estiu (11 dies, juliol).

 

o, presencialment,
a la recepció de la nostra Seu Social

Els infants i joves es divideixen amb quatre grups segons l'edat, i les activitats i sortides s'adapten als diferents rendiments.

QUÈ FEM?

L’Escola d’Excursionisme és gestionada per un grup de monitors i monitores que dediquen el seu temps a l’educació dels infants i joves de forma voluntària. És un equip jove, format per adults d’entre 18 i 23 anys (aprox.), característica valorada pels infants i joves en permetre’ls un model de referència i de vinculació amb l’adult alternativa a la que estableixen amb pares, mares o professorat.

L’equip de monitoratge disposa d’experiència i coneixements tècnics en excursionisme i alpinisme, havent-se format la majoria de les quals a l’Escola d’Excursionisme com a nens i nenes abans d’esdevenir monitors i monitores, i comptant amb titulació especialitzada en monitoratge en el lleure i especialització en esports de muntanya.

Els infants i joves es divideixen amb quatre grups segons l’edat, i les activitats i sortides s’adapten als diferents rendiments. L’activitat es realitza durant el cap de setmana, proposant una excursió d’un dia o sortida de dos dies amb nit, amb una periodicitat d’una sortida al mes aproximadament. També es realitzen campaments i rutes durant Setmana Santa i Estiu.

En el cas dels grups més petits, l’aprenentatge de muntanya es vehicula a través del joc, mirant que l’estona que passen a la natura esdevingui un temps alegre que els deixi un bon record.

Pel que fa als grups més grans, l’incentiu és gaudir de la muntanya conjuntament amb les amigues i amics, la llibertat que suposa la convivència en un espai allunyat del nucli familiar i l’assoliment de metes esportives com són coronar cims o fer rutes, tot descobrint paratges i indrets meravellosos.