Inici » Noticies » Exposició de pintures a l’oli de Josep Maria Niñerola

Exposició de pintures a l’oli de Josep Maria Niñerola

Títol exposició: AIGUA.

Autor: Josep Maria Niñerola (Baix Maestrat)

El repte més gran que tenim avui deriva de la relació no sostenible entre part de la humanitat i la Terra,  el que genera uns desequilibris que de forma progressiva apunten cap a un Armagedón.

El canvi climàtic es la manifestació més patent derivada de la transformació que l’home esta produint en el seu propi àmbit vital.  Això s’observa a través d’episodis ambientals extrems i les seves conseqüències. Fenòmens tals com temperatures creixents, increment de sequeres, progressió de zones desèrtiques i altres,  determinen la pèrdua de diversitat, afavoreixen fenòmens migratoris difícilment controlables, l’extensió de malalties abans infreqüents  o desconegudes i altres.

Una de les incidències més remarcables es produeix en l’aigua dolça, recurs vital i bé de domini públic cada vegada més compromès tant pel que fa a la qualitat com  la disponibilitat.

Els quadres que ens presenta l’autor són sobre el tema de l’ Aigua. En algun dels quadres intenta reflexionar sobre el que s’ha comentat a la introducció. Altres, sobre imatges de llocs concrets. Tots ells fan referència a distintes maneres de connexió de l’home amb aquest recurs vital, bé sigui patint els efectes d’una riuada, bevent amb la mà en una bassa de potabilitat qüestionable, rentant al riu o aprofitant petites fonts que tot just brollen uns litres al dia.

És un tema que ha format part de la seva vida professional,  i ara, des de fa un temps ja jubilat, continua motivant-se a través de la pintura.

Data inauguració: 1 desembre 2022 a les 19:00h. a la Seu del Club Muntanyenc.

L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres de 17 a 21h fins el 7 de gener del 2023. (Excepte del dies de nadal que tanqui el Club Muntanyenc)