Activitats > Sortides

Grup Camins

Grup: Camins

Realitzem sortides en caps de setmana. El grup està format per socis i sòcies que ja fa molts anys (des del 2005) que resseguim camins històrics, anomenats així perquè tenen un traçat d’almenys 200 anys, i que formen part del Grup de Camins Històrics. Les sortides són obertes a tots.

L’any 2022 vàrem recórrer la Via Garona fins a la Vall d’Aran i el Pla de Beret, al naixement de la Garona en 5 sortides des del novembre del 2021 fins al juny del 2022.

Aquest any, estem seguint el camí Via Aran- Pirineu  que és la continuació de l’anterior, la Via Garona. És un camí que es desenvolupa des de Vielha fins a San Juan de la Peña, on  s’enllaça amb el camí clàssic de Sant Jaume.

Funcionament del grup

Les sortides són unes 3 vegades l’any. Normalement, són el primer cap de setmana del mes. Les sortides es fan sempre en autocar fins al punt de l’itinerari on vam deixar-ho a la sortida anterior. Fem nit a hotels en modalitat de mitja pensió. Tota persona amb una mica de ganes de caminar i visitar indrets i monuments culturals és benvinguda a participar-hi. Les inscripcions es poden fer des del web o presencialment a l’oficina del CMSC.

Tipus de sortida

El primer dia es fa una pausa en el trajecte en autobús per esmorzar a un bar. Un cop s’arriba al punt de partida, des d’on es va acabar la sortida anterior, es camina entre 3 i 5 hores (normalment 4 hores al matí i 2 a la tarda, incloent-hi parades). Es dina entremig, normalment amb carmanyola. Es camina una mitjana de 20 quilòmetres, però pràcticament totes les etapes es poden escurçar. Al final de l’etapa, l’autocar ens recull i ens retorna a l’hotel (que inclou sopar i esmorzar de l’endemà).

Qui conforma el grup

Les sortides tenen una concurrència d’unes 30 o 40 persones. Cal estar acostumat a caminar i estar en bona forma. Per les persones amb menys forma física hi ha la possibilitat, gairebé sempre, de caminar la meitat de les etapes. És una activitat pensada per a socis i sòcies del club, però es pot admetre a persones no sòcies que vulguin venir a fer una sortida de prova.

FITXA TÈCNICA

Periodicitat de les sortides

Unes 3 sortides l’any

Rang aproximat de distància

De 15 a 25 km

Desnivell positiu mitjà aproximat

Entre 200 i 1000 m

Dificultat

BAIXA i MITJANA

Hores aproximades de caminada per dia

6 hores

Preu aproximat d’una sortida

Entre 120 i 150 € per persona, depenent de la zona, l’hotel, els dies i l’autocar. Allotjament en modalitat de mitja pensió.

Hora i lloc de trobada més habitual

A les 6:30 del matí a la parada d'autobús de davant del CAP la Mina c/ Salvador Espriu a Sant Cugat.

Tipus de transport més utilitzat

Autocar.

Material recomanable a dur a una sortida

Depenent de la climatologia; bastons, paravents, guants, aigua, fruits secs, dinar, esmorzar i, sobretot, bon calçat.

Tipus d’assegurança necessària

A o C de la FEEC

Vocals responsables

Silvano Bendinelli i Rosa Maria Pennella.