Activitats > Sortides

Grup Camins

Grup: Camins

Aprofitant els ponts del calendari, realitzem durant 3 o 4 dies un tram de la ruta, sempre consecutivament. El gruix del grup el formem socis i sòcies d’entre 50 i 75 anys que ja fa molts anys (des del 2005) que resseguim camins històrics i que formem part d’un macrogrup anomenat Grup de Camins Històrics. Les sortides són obertes a tota persona interessada.

El setembre del 2021 vam acabar el Camí del Piemont que vàrem començar el febrer del 2016. Després de resseguir el Canal du Midi, vam enllaçar al GR-78, sender de llarg recorregut que recrea l’històric camí de Saint Jacques, i que porta a l’enllaç amb el GR-65 prop de Saint Jean Pied du Port i a Roncesvalles. La diferència respecte a altres grups de muntanya són les sortides de més llarga durada i l’interès especial en visitar escenaris i monuments històrics. A cada sortida fem diverses visites, moltes vegades guiades, a llocs culturalments interesssants.

Aquest any 2022 vàrem recòrrer la Via Garona fins a la Val d’Aran i el Pla de Beret, al naixement de la Garona en 5 sortides des del novembre del 2021 fins al juny del 2022.

Funcionament del grup

Les sortides són entre 2 i 3 vegades l’any, aprofitant els ponts del calendari més rellevants. Les sortides són sempre a les 6 del matí i es viatja en autocar fins al punt de l’itinerari on vam deixar-ho a la sortida anterior. Fem nit en hotels en modalitat de mitja pensió. Tota persona amb una mica de ganes de caminar i visitar indrets i monuments culturals és benvinguda a participar-hi. Les inscripcions es poden fer des del web o presencialment a l’oficina del CMSC.

Tipus de sortida

El primer dia es fa una pausa en el trajecte en autobús per esmorzar a un bar. Un cop s’arriba al punt de partida, des d’on es va acabar la sortida anterior, es camina entre 3 i 5 hores (normalment 4 hores al matí i 2 a la tarda, incloent-hi parades). Es dina entremig, normalment amb carmanyola. Es camina una mitjana de 20 quilòmetres, però pràcticament totes les etapes es poden escurçar. Al final de l’etapa, l’autocar ens recull i ens retorna a l’hotel (que inclou sopar i esmorzar de l’endemà).

Qui conforma el grup

Les sortides tenen una concurrència d’unes 30 o 40 persones, la majoria d’entre 40 i 75 anys. Cal estar acostumat a caminar i estar en bona forma. Per les persones amb menys forma física hi ha la possibilitat, gairebé sempre, de caminar la meitat de les etapes. És una activitat pensada per a socis i sòcies del club, però es pot admetre a persones no sòcies que vulguin venir a fer una sortida de prova.

FITXA TÈCNICA

Periodicitat de les sortides

De 2 a 3 sortides l’any, depenent de com caiguin els ponts.

Rang aproximat de distància

De 15 a 25 km

Desnivell positiu mitjà aproximat

Entre 200 i 1000 m

Dificultat

BAIXA i MITJANA

Hores aproximades de caminada per dia

6 hores

Preu aproximat d’una sortida

Entre 200 i 350 € per persona, depenent de la zona, l’hotel, els dies i l’autocar. Allotjament en modalitat de mitja pensió.

Hora i lloc de trobada més habitual

A les 6 del matí a la parada d'autobús de davant del CAP la Mina c/ Salvador Espriu a Sant Cugat.

Tipus de transport més utilitzat

Autocar.

Material recomanable a dur a una sortida

Depenent de la climatologia; bastons, paravents, guants, aigua, fruits secs, dinar, esmorzar i, sobretot, bon calçat.

Tipus d’assegurança necessària

A o C de la FEEC

Vocals responsables

Silvano Bendinelli i Rosa Maria Pennella.