Activitats > Sortides

Grup Marmota

Grup: Grup Marmota

El grup Marmota fem sortides d’un matí, de baixa o mitjana dificultat. Fem recorreguts de mitja muntanya, preferentment pels Parcs Naturals de Barcelona i les Serralades més properes, com a màxim a 1 hora de viatge (Montserrat, Sant Llorenç, Montseny, Garraf, Montnegre…). Els participants són amants de la muntanya, dels camins i dels boscos.

Funcionament del grup

Fem una sortida l’últim diumenge de mes. Quedem a les 8 h, als cinemes de Sant Cugat (av. Pla del Vinyet, davant de l’Auditori). El desplaçament el fem en cotxes particulars, compartint les despeses. La persona encarregada de la coordinació del grup, elabora el calendari anual de dates (coordinat amb la Secció de Muntanya), i organitza una reunió anual amb les persones interessades en ser vocals. Els vocals no són guies de muntanya, tan sols proposen i preparen la ruta, coordinen la sortida, horaris, cotxes i logística, i condueixen l’excursió. Els i les participants són els únics responsables d’ells mateixos. Qualsevol es pot apuntar a les sortides, fent la inscripció a l’oficina en Línia o a la recepció del Club.

 

A cada sortida s’hi apunten entre 12 i 18 persones, de qualsevol edat amb una mitjana de 55-60 anys. Es necessita un bon estat físic i un mínim d’autonomia per caminar per pistes i corriols (pot servir d’iniciació a la muntanya). Es tracta d’un grup obert amb gent molt variable.

Tipus de sortida

L’objectiu de les sortides és visitar elements patrimonials, actuals o històrics, racons, paisatges: masos, ermites i santuaris, dòlmens, pedreres i pous de glaç; fonts, boscos i arbres monumentals; cims locals. Cada sortida té una durada de 3 a 5 hores, un desnivell positiu de 400 a 600 metres i una distància de 10 a 14 quilòmetres. Es camina a un ritme tranquil, fent una parada per a esmorzar (cadascú es porta el seu), al mig del recorregut. Està previst tornar a dinar a Sant Cugat, entre les 14 i 15 h. Tanmateix, algunes excursions més llargues preveuen dinar, que s’haurà de portar cada participant.

Qui conforma el grup

A cada sortida s’hi apunten entre 12 i 18 persones, de qualsevol edat, normalment entre 40 i 75 anys, amb una mitjana de 55-60 anys. Es necessita un bon estat físic i un mínim d’autonomia per caminar per pistes i corriols (pot servir d’iniciació a la muntanya). Es tracta d’un grup obert amb gent molt variable, socis/es o no.

FITXA TÈCNICA

Periodicitat de les sortides

Últim diumenge del mes.

Rang aproximat de distància

Entre 10 i 14 km.

Desnivell positiu mitjà aproximat

Entre 400 i 600 m.

Dificultat

BAIXA i MITJANA.

Hores aproximades de caminada per dia

Entre 3’5 i 5 h.

Preu aproximat d’una sortida

Despeses compartides dels viatges.

Hora i lloc de trobada més habitual

8 h als cinemes de Sant Cugat (av. Pla del Vinyet, davant de l’Auditori).

Tipus de transport més utilitzat

Cotxes particulars (despeses compartides).

Material recomanable a dur a una sortida

Roba segons la meteorologia prevista, bon calçat i bastons, aigua i esmorzar.

Tipus d’assegurança necessària

Assegurança tipus A de la FEEC o equivalent.

Vocals responsables

Jesús Gracia és el coordinador del grup, del calendari de sortides, dates i vocals.