Activitats > Sortides

Grup de Muntanya

Grup: Muntanya

El grup Muntanya ens especialitzem en sortides d’un dia (puja i baixa) on fem cims o petites rutes per la muntanya. Els objectius del grup varien depenent del curs. Actualment ens centrem a fer cims de muntanyes significatives de Catalunya. S’han fet cims com la Pica d’Estats, el Cambre d’Aze o la ruta integral del Montseny (Matagalls, Turó de l’Home i Les Agudes), el Canigó, el Pedraforca i el Castell de Milany, entre d’altres.

Funcionament del grup

Fem una sortida el segon dissabte de cada mes. Habitualment fem un puja i Baixa a un cim i ens desplaçem en autocar i, excepcionalment, també fem nit en un refugi o alberg de muntanya. Les sortides les preparem els i les vocals. Aquests son socis i sòcies del club amb experiència de muntanya que, prèviament havent fet la ruta, proposem un itinerari i en calculem les dades tècniques i l’accessibilitat. Aquestes persones actuem com a guies de la caminada però no tenim cap responsabilitat sobre els i les participants. De vegades realitzem sortides conjuntes amb el Grup Pas a Pas, compartint l’autocar. Les inscripcions es poden fer des del web Oficina Inscripció Línea o presencialment a l’oficina del CMSC.

És un grup molt obert i molt variable. Es poden inscriure persones que siguin sòcies i persones que no ho siguin.

Tipus de sortida

Acostumem a caminar distàncies que oscil·len entre els 10 i 20 km, per la muntanya o fent algun cim. Estem caminant entre 5 i 8 hores, incloses parades per avituallament i descansos (1 hora aproximada en total).

Qui conforma el grup

A cada sortida s’hi apunten entre 20 i 50 persones, d’edats compreses majoritàriament entre 40 i 70 anys, amants del muntanyisme i amb bon estat físic. La mitjana d’edat ronda els 55-60 anys. És un grup molt obert i molt variable. Es poden inscriure persones que siguin sòcies i persones que no.

FITXA TÈCNICA

Periodicitat de les sortides

Una sortida el segon dissabte de cada mes, normalment d’un dia.

Rang aproximat de distància

De 10 a 20 km.

Desnivell positiu mitjà aproximat

Entre 500 i 1000 m.

Dificultat

MITJANA i MITJANA-ALTA

Hores aproximades de caminada per dia

Entre 5 i 8 hores.

Preu aproximat d’una sortida

Entre 20 i 30 €

Hora i lloc de trobada més habitual

A les 7 o 8 del matí del dissabte a la parada d'autobús de davant del CAP la Mina c/ Salvador Espriu a Sant Cugat.

Tipus de transport més utilitzat

Autocar o, menys usual, cotxes particulars.

Material recomanable a dur a una sortida

L’habitual de muntanyisme; calçat de muntanya, bastons, motxilla de muntanya, guants, barret, impermeable i roba de muntanya adequada a l’època de l’any. Cal portar prou aigua i menjar.

Tipus d’assegurança necessària

A de la FEEC o equivalent.

Vocals responsables

Sònia Moreno, com a coordinadora. Cada sortida té un vocal diferent.