Activitats > Sortides

Grup Senders

Grup: Senders

Som un dels grups clàssics que funcionem des de fa més de 25 anys. Fem sortides d’un dia on caminem al voltant d’unes 6 o 7 hores i ens especialitzem a seguir senders, normalment GR i PR, sense menysprear  altres camins que ens faciliten l’accés de l’autocar als camins a seguir. Durant els nostres 25 anys d’història hem recorregut Catalunya de nord a sud i d’est a oest, arribant fins i tot al País Valencià, sent l’últim sender fet el de la volta al Moianès, GR 177.

Som un grup molt consolidat, tot i que sempre oberts a noves incorporacions. La majoria de participants tenim entre 50 i 70 anys i inclús més.

Funcionament del grup

Fem una sortida cada últim dissabte de mes. Sortim en autocar des de Sant Cugat a primera hora del matí i tornem cap al vespre. Normalment, el o la vocal de la sortida és qui proposa i prepara les sortides, amb l’ajuda d’alguna altra membre. Aquestes persones actuem com a guies de la caminada, però no tenim cap responsabilitat sobre els i les participants. Suggerim  un tipus de sortides accessibles a qualsevol persona que tingui bona forma física i una mica d’experiència per anar a la muntanya. Les inscripcions es poden fer des del web o presencialment a l’oficina del CMSC.

Tipus de sortida

Per mena general seguim un GR-PR, fent diverses etapes pel mateix. Caminem durant unes 6 o 7 hores amb parades tècniques, descansos per beure líquids i per dinar de carmanyola a l’aire lliure. Si en el camí trobem algun poble, ermita… que pugui ser d’interès per la majoria fem una petita aturada per fer la visita a títol individual, sense guia cultural.

Qui conforma el grup

A cada sortida venim entre 25 i 35 persones, majoritàriament d’entre 50 i 70 anys. Som persones acostumades a caminar i que ens mantenim en bona forma física tot i l’edat. Som un grup obert i en cada sortida venen persones noves. També poden apuntar-se a l’activitat persones que no siguin sòcies.

FITXA TÈCNICA

Periodicitat de les sortides

Una sortida el 4rt dissabte de cada mes, normalment d’un dia.

Rang aproximat de distància

De 16 a 22 km.

Desnivell positiu mitjà aproximat

Entre 500 i 1200 metres acumulats.

Dificultat

MITJANA

Hores aproximades de caminada per dia

Entre 6 i 7 hores.

Preu aproximat d’una sortida

Entre 20 i 30 €.

Hora i lloc de trobada més habitual

A les 6.30 o 7 del matí del dissabte a la parada d'autobús de davant del CAP la Mina c/ Salvador Espriu a Sant Cugat.

Tipus de transport més utilitzat

Autocar.

Material recomanable a dur a una sortida

Depenent de la climatologia bastons, paravents, guants, aigua, fruita, fruits secs, dinar, esmorzar i, sobretot, anar ben calçat.

Tipus d’assegurança necessària

A o C de la FEEC o equivalent

Vocals responsables

Josep Maria Bordas i Majoral, Antònia Sans i Boix i Daniel Sans i Forcada